Osmanlı mutfağından Sirkencübin şerbeti tarifi, Nam-ı değer Mevlevi içeceği

Osmanlı mutfağından Sirkencübin şerbeti tarifi, Nam-ı değer Mevlevi içeceği
Sirkencübin şerbeti diğer bir adı ile Mevlevi içeceği, tam bir şifa deposu. Osmanlı zamanında bu şerbeti, özellikle Ramazan Sofralarından hiç eksik etmezlermiş. Eskiden sadece üzüm sirkesinden yapılan bu içecek, şimdilerde ev yapımı doğal her türlü sirke ile de yapılıyor. Siz de bu harika lezzeti tatmak istiyorsanız mutlaka deneyin.

Osmanlı mutfağından hem ilaç hem şerbet özelliği taşıyan tariflerden biri...

Lezzeti çok güzel, çocuklarınız bile severek içecek emin olun.

Faydaları Nelerdir? Neye İyi Gelir?

  • Hazımsızlığa iyi gelir
  • Mide ağrısını hafifletir.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Kabızlığa iyi gelir
  • Kalp damar tıkanıklığında etkilidir.

Sirkencübin Şerbeti Tarifi için Malzemeler

  • Eşit oranda doğal sirke ve bal  (Oran tamamen size kalmış, önemli olan eşit miktarlarda olmasıdır. 1 yemek kaşığı bal kullanacaksanız 1 yemek kaşığı sirke ekleyin)
  • 1 su bardağı soğuk su
  • Bir kaç dal taze nane / yada kuru nane

Sirkencübin Şerbeti Tarifinin Hazırlanışı

  1. Sirkeyi ısıtın. (Kaynatmayın, ılıması yeterli)
  2. Ocağın altını kapatıp balı ekleyin ve eriyene kadar karıştırın.
  3. Üzerine suyu ekleyin.
  4. Damak zevkinize göre taze ya da kuru nane ilave edip afiyetle için.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler