Osmanlı Mutfağında İlaç Niyetine de Kullanılıyordu! İşte Mevlana Şerbeti Tarifi ve Faydaları

Osmanlı Mutfağında İlaç Niyetine de Kullanılıyordu! İşte Mevlana Şerbeti Tarifi ve Faydaları
Mevlana bu şerbeti çok övdüğü için Mevlana şerbeti /Mevlevi içeceği olarak adlandırılıyor bu içecek. Sirkencebun olarak da bilinen bu lezzet tam bir şifa deposu. İşte size Mevlana şerbeti tarifi ve faydaları

Bu şerbetin Mevlana Celaleddin Ruminin en sevdiği içeceklerden olduğu rivayet ediliyor.

Mevlana Şerbeti Neye İyi Geliyor?

  • Hazımsızlık için bire bir.
  • Mide ağrısını çok iyi geliyor.
  • Kabızlığa iyi geliyor.
  • Kalp damar tıkanıklığında bile etkili

Bizim de gazlı, şekerli içeçekleri bir kenara bırakıp şifalı şerbetlere dönmemiz lazım. Sirke var diye ön yargılı olmayın şifasının yanında çok da lezzetli oluyor. Bizim çocuklar severek içiyorlar.

MEVLANA ŞERBETİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 ölçü bal
  • 1 ölçü ev yapımı üzüm sirkesi
  • Su
  • Bir tutam nane ya da reyhan (kuru da olur taze de olur)

MEVLANA ŞERBETİ NASIL YAPILIR?

✔️ Sirkeyi ısıtın. (Kaynamayacak)

✔️ Balı ekleyip erimesini sağlayın.

✔️ Damak tadınıza uygun olacak şekilde su ilave edin.

✔️ Reyhan ya da naneyi de ekleyin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler