Ustasından oreolu mangolia tarifi

Ustasından oreolu mangolia tarifi
Usta aşçı Refika şeften tam kıvamında, orjinal oreolu magnolia tarifi. Eli çatal tutan herkes bu tarifi kolaylıkla yapabilir

Daha önce sizlere son yılların favorileri tatlılarından olan Muzlu Sütlü Mangolia Tarifi vermiştik. Bu tarifin aynı zamanda çileklisini de yapabilirsiniz. Hem bu tarifimizi hemde Refika Şef'in paylaştığı Oreolu Mangolia tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Her ikiside gerçekten çok lezzetli oluyor. Saatlerce uğraştıran zor tatlılara hiç gerek yok :)

Malzemeler
- 1 paket Krema
- 2 çorba kaşığı (50 gr) un
- yarım bardak (140 gr) toz şeker
- 2 yumurta sarısı
- 1 paket vanilin
- 2 + 1/4 bardak (400 ml) süt
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1 tutam tuz
- 36 adet çikolatalı kremalı bisküvi (Oreo)

Hazırlanışı

  • Sos tenceresine 50 gr un, 140 gr toz şeker, 1 tutam tuz ve 1 paket vanilini koyup altını orta ateşte açın.
  • Isınınca, 400 ml sütü çırparak ekleyin. Orta ateşte pişirmeye devam edin.
  • Muhallebi kıvamı alıp göz göz olunca muhallebiden bir iki kepçe alıp ayrı bir kasede 2 yumurta sarısı ile karıştırın.
  • Yumurta sarıları birden sıcağa girince kesilmesin diye bu ılıştırma işlemini yapmak önemli.
  • Ardından yumurtalı muhallebiyi tekrar tencereye dökün ve 2-3 dakika daha pişirin.
  • 1 çorba kaşığı tereyağını da tencereye ekleyip çırparak eritin.
  • Tereyağı eriyince altını kapatın.
  • Muhallebiyi bir kaseye alıp düşük devirde iyice soğuyana kadar çırpın.
  • 36 adet kakaolu kremalı bisküvinin kremalarını muhallebiye ekleyip bisküvilerini sonrası için ayırın.
  • Muhallebiye değecek şekilde streç film çekip buzdolabına kaldırın.
  • 1 paket kremayı buzdolabından çıkartıp mikserle iyice katılaşana kadar yüksek devirde 3-4 dakika çırpın.
  • Ardından çırpılmış krema ile, soğumuş muhallebiyi birbirine katlayarak karıştırın.
  • Geniş bir kasenin tabanına bisküvilerden yerleştirin. Kalanlarını buzdolabı poşetine koyup iyice ezin.
  • Servis ederken kavanozlara, bütün haldeki bisküvileri dizin.
  • Üzerine kat kat muhallebi ve bisküvi koyun.
  • İyice soğutunca Oreolu Magnolianız hazır ve nazır. Afiyet olsun...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler