Orjinal el açması kıymalı karaköy böreği nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?

Orjinal el açması kıymalı karaköy böreği nasıl yapılır? Hangi malzemeler kullanılır?
Türk Mutfağının sevilen lezzetlerinden biri de karaköy böreğidir. Çarşaf gibi açılan incecik hamuruyla çıtır çıtır ses getiren bu lezzet; çayın, ayranın yanında çok iyi gider. Peki gerçek kıymalı karaköy böreği evde nasıl yapılır, hangi malzemeler kullanılır? İşte tarifi...

Karaköy böreği, tel tel dökülen hamuru ve içindeki bol kıymalı harcıyla börek severlerin favorisidir. Keserken çıkan çıtır çıtır ses insanı mest eder. Bugün sizlere orjinal kıymalı karaköy böreği tarifi paylaşacağız. Artık siz de evinizde rahatlıkla bu özel tarifi yapıp sofralarınızı şenlendirebileceksiniz. Buyrun mutfağa...

Karaköy böreği için gerekli malzemeleri sıralayalım:

Hamuru için;

  • 5 su bardağı silme un (550gr)
  • 2 tatı kaşığı tuz (15gr)
  • 2 su bardağından bir parmak eksik su (350gr)

Sürmek için;

  • 200 gr böreklik yağ veya margarin
  • 40 gr ayçiçek yağı

İç harcı için;

  • 200 gr soğan
  • 200 gr kıyma

Karaköy böreği tarifinin yapımına geçelim:
✔️ Öncelikle yağı hazırlayalım: Böreklik yağı ya margarini oda sıcaklığında yumuşaması için 1-2 saat bekletin. Geniş bir kaba alıp pütürü gidene kadar elinizle yoğurun.Ardından sıvı yağı ekleyip güzelce yoğurmaya devam edin..
✔️ Hamuru hazırlayalım. Karıştırma kabına suyu ve tuzu alın.Üzerine unu ekleyerek yoğurarak ele yapışan yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Yorduğumuz hamuru sekiz eşit parçaya bölerek beze haline getirin.
✔️ Her bir bezeyi avucunuza alıp her yerine hazırladığınız yağdan bulayın.
✔️ Hamurları 30 dakika dinlendirin. (Üzerini kapatmayın)
✔️ Bu arada iç harcını hazırlayalım. Tavaya çok az sıvı yağ ekleyip yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip kavurun. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin. Kavrulan kıymaya tuz ve karabiber ekleyin. (Seviyorsanız dolmalık fıstık ve kuş üzümü de ilave edin). Hazırladığınız iç harcını soğumaya bırakın.
✔️ Bezelerden birini tezgaha alın. Elinizle çay tabağı büyüklüğünde genişletin. Üzerine 25-30 gr hazırladığınız yağdan koyup üzerine diğer bezeyi kapatıp kenarlarından bastırarak birleştirerek tek bir para haline getirin ve dinlenmesi için kenara ayırın ve 40 dakika dinlendirin. Diğer bezeleri de aynı şekilde hazırlayın.
✔️ 4 adet hamurumuz olaak. Her birini tek tek açalım. Bezenizin birini tezgaha alıp yanlardan çeke çeke havalandırarak çarşaf gibi açın. Dikdörtgen bir form elde edin. Hamuru ne kadar ince açarsanız börek de o kadar lezzetli olacaktır.
✔️ Hamurun uç kısmını hafif içe doğru katlayıp iç harcını yerleştirin ve rulo haline getirin. Hamuru dolayıp fırın tepsisine yerleştirin
✔️ Önceden ısıtılmış 175 derecede fırında 25-30 dakika pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: CHEF Murat Balıkcı / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler