Nohutlu kuş üzümlü pirinç pilavı tarifi

Nohutlu kuş üzümlü pirinç pilavı tarifi

Sofraların vazgeçilmez pilavı nohutlu ve kuş üzümlü denediniz mi? Davet soflarınızın gözdesi olacak!

NOHUTLU KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAV İÇİN MALZEMELER

  • 1 su bardağı pirinç (Tarifde, osmanlı baldo pirinç kullanılmıştır)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su 
  • Yarım su bardağı tavuk yada et suyu
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı nohut
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz (Damak tadınıza göre azaltıp artırabilirsiniz)

NOHUTLU KUŞ ÜZÜMLÜ PİLAVIN HAZIRLANIŞI

  1. Yeterli büyüklükte bir kaba 2 su bardağı sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve pirinci ilave ederek yarım saat bekletin.
  2. Pilav tenceresini ocağa alın. Sıvı yağını ve tereyağını ekleyerek ısıtın.
  3. Islattığınız  pirinci  bol suda nişastası gidene kadar yıkayın.
  4. Süzülen pirinçleri ısıttığınız yağın üzerine ilave ederek yaklaşık 2 dk kavurun. 
    kus-uzumlu-pirinc-pilavi-detay-1.jpg
  5. Daha sonra buzluktaki haşlanmış nohutunuzdan 2 yemek kaşığı ekleyin ve karıştırmadan biraz erimesini bekleyin. Yaklaşık 2 dakika kavurun.
    kus-uzumlu-pirinc-pilavi-detay-2.jpg
  6. 1 su bardağı sıcak suyunu  ve yarım su bardağı et/tavuk suyunu ekleyip tuzunu ayarlayın.
  7. Göz göz olana kadar kaynatın ve  tencerenin kapağını kapatarak çekene kadar kısık ateşte pişirin(Yaklaşık 12 dakika).
    kus-uzumlu-pirinc-pilavi-detay-3.jpg
  8. Suyunu çektikten sonra yıkayıp süzdüğünüz kuş üzümünü ilave edin ve  ocağın altını kapatıp üzerine peçete kapatıp, dinlenmeye bırakın.
    kus-uzumlu-pirinc-pilavi-detay-4.jpg
  9. Sıcak servis edin.

Afiyet olsun:)

Püf Noktaları

  • Pirinci çok fazla kavurmayın
  • Islattığınız pirinci bol suda nişastası gidene kadar yıkayın.
  • Et/tavuk suyu ilave ettiğinizde daha lezzetli ve besleyici bir pilavınız olur.
  • Kullancınız pirince göre suyun miktarı değişebilir. 
  • Kuş üzümünü döktükten sonra karıştırmayın. Aksi halde renk verir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki Haber
Sonraki Haber