Neşeli Kurabiyeler: Kaplumbağa kurabiye tarifi
Çocuklarınızla birlikte biraz eğlenmeye ne dersiniz? Ya da kendiniz hazırlayıp onları şaşırtın. 1 bardak sütle fırından çıkan kurabiyeler mutluluk garantili :) Unutmadan doğum günleri için de harika bir alternatif olabilir. Yani her şekilde her zaman severek yenebilecek bir tarif.. Haydin mutfağa!
Kaplumbağa Kurabiye İçin Malzemeler
- 250 gr oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- Aldığı kadar un
- Damla Çikolata
Kaplumbağa Kurabiyenin Yapılışı
- Kakao, damla çikolata ve un hariç diğer malzemeleri yoğurma kabına alın.
- Azar azar un ilave edip kulak memesi kıvamında yumuşak bir kurabiye hamuru elde edin.
- Hamuru 1/3'ünü ayırıp içerisine kakao döküp tekrar yoğurun.
- İki parça hamuru da ayrı ayrı streç filme sarıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
- Beyaz hamurdan 5 adet fındık büyüklününde toplar yapın. Bunun 4 tanesini ayak için 1 tanesini de kafa için kullanacaksınız.
- Kakaolu hamurdan da kamplumbağanın sırtını, damla çikolatadan da gözlerini yapıp tatlı kaplumbağalarınızı hazırlayın.
- Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine kaplumbağa kurabiyelerinizi dizin.
- 180° de soğuk fırında pişirin.
- Fırından çıkınca soğutup servis tabağına alabilirsiniz. Afiyet olsun.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.