Nermin Yazılıtaş'tan Kütür Kütür Erimeyen Karışık Turşu Tarifi

Nermin Yazılıtaş'tan Kütür Kütür Erimeyen Karışık Turşu Tarifi
Turşu, Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir. Yemeklerin vazgeçilmezlerinden olan turşunun püf noktalarını bilmek lazım. Bugün sizlerle instagram yemek fenomenlerinden Nermin Yazılıtaş'ın karışık turşu tarifini paylaşacağız.

Turşu yemeklerin ayrılmaz parçasıdır. İnstagram yemek fenomenlerinden Nermin Yazılıtaş'ın karışık turşu tarifine geçmeden önce iyi bir turşu için bazı püf noktaları aktaralım.

  • Sebzeleri çok iyi yıkayın.
  • Sirkenin miktarı önemli. Fazla sirke turşuyu karartır.
  • Sert ve kireçli sular ekşime yapar. İçme suyu kullanın. Eğer içme suyu yoksa normal çeşme suyunu kaynatıp soğutup kullanın.
  • Cam kaplar turşu için en ideal olanlardır.
  • Tuzu az olan turşular yumuşak olur, kütür kütür olmaz.

Hazırsanız kütür kütür çıtır çıtır turşu yapmaya başlayalım.

KARIŞIK TURŞU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 küçük boy lahana
  • 2 kg salatalık
  • 3 tane orta boy havuç
  • Yarım kg yeşil acı biber
  • 1 kg kelek
  • 1 baş sarımsak
  • 6-7 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 su bardağı sirke (300 ml bardak)
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 avuç nohut
  • Maydonoz
  • 2.5 litre su

KARIŞIK TURŞU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

✔️ Sebzeleri güzelce yıkayın. Bir kaç yerlerine delik açın.

✔️ Lahanayı ve havucu doğrayın. Sarımsakları soyun.

✔️ Kavanozun dibine bir avuç nohutu yıkayıp yerleştirin.

✔️ Sırayla lahanayı, salatalığı, biberi, keleği yerleştirin. Aralarına sarımsaklardan bir kaç eklemeyi ihmal etmeyin.

✔️ Aralara bir limonu dilimleyip yerleştirin.tanede limon dilimleyip yerleştirin.

✔️ Turşunun suyu için içme suyunu, sirkeyi, limon tuzunu , kaya tuzunu bir kapta eriyene kadar karıştırıp kavanoza dökün. Su yeterli gelmezse su ilave edin.

✔️ En üste maydanozu koyup bastırın. Kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen serin bir yerde 3-4 hafta bekletin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
En Yeniler