Nermin Yazılıtaş'tan Kütür Kütür Erimeyen Karışık Turşu Tarifi
Turşu yemeklerin ayrılmaz parçasıdır. İnstagram yemek fenomenlerinden Nermin Yazılıtaş'ın karışık turşu tarifine geçmeden önce iyi bir turşu için bazı püf noktaları aktaralım.
- Sebzeleri çok iyi yıkayın.
- Sirkenin miktarı önemli. Fazla sirke turşuyu karartır.
- Sert ve kireçli sular ekşime yapar. İçme suyu kullanın. Eğer içme suyu yoksa normal çeşme suyunu kaynatıp soğutup kullanın.
- Cam kaplar turşu için en ideal olanlardır.
- Tuzu az olan turşular yumuşak olur, kütür kütür olmaz.
Hazırsanız kütür kütür çıtır çıtır turşu yapmaya başlayalım.
KARIŞIK TURŞU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 küçük boy lahana
- 2 kg salatalık
- 3 tane orta boy havuç
- Yarım kg yeşil acı biber
- 1 kg kelek
- 1 baş sarımsak
- 6-7 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 su bardağı sirke (300 ml bardak)
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 avuç nohut
- Maydonoz
- 2.5 litre su
KARIŞIK TURŞU TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
✔️ Sebzeleri güzelce yıkayın. Bir kaç yerlerine delik açın.
✔️ Lahanayı ve havucu doğrayın. Sarımsakları soyun.
✔️ Kavanozun dibine bir avuç nohutu yıkayıp yerleştirin.
✔️ Sırayla lahanayı, salatalığı, biberi, keleği yerleştirin. Aralarına sarımsaklardan bir kaç eklemeyi ihmal etmeyin.
✔️ Aralara bir limonu dilimleyip yerleştirin.tanede limon dilimleyip yerleştirin.
✔️ Turşunun suyu için içme suyunu, sirkeyi, limon tuzunu , kaya tuzunu bir kapta eriyene kadar karıştırıp kavanoza dökün. Su yeterli gelmezse su ilave edin.
✔️ En üste maydanozu koyup bastırın. Kapağını sıkıca kapatıp güneş görmeyen serin bir yerde 3-4 hafta bekletin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.