Nermin Yazılıtaş'tan fırında sebzeli şiş köfte tarifi

Nermin Yazılıtaş'tan fırında sebzeli şiş köfte tarifi
Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri de köftedir. Kaşarlı köfte, kuru köfte, patates köfte, dalyan köfte, inegöl köfte, sebzeli şiş köfte vs. hepsinin ayrı seveni vardır. Peki fırında sebzeli şiş köfte nasıl yapılır? Fırında sertleşmeyen, kurumayan lokum gibi köfte pişirmenin sırrı nedir? Çoluk çocuk herkesin yüzünü güldürecek tarifin detaylarına hemen geçelim...

Bugün sizler için lezzetli bir fırın yemeği hazırladık. 7'den 77'ye herkesin sevdiği köftenin sebzelerle buluşup şişe dizilmesiyle oluşan bu yemek hem lezzetli hem de oldukça doyurucu. Bir gün önce köfteyi yoğurup buzdolabında bile bekletip işten gelince şipşak hazırlayabilirsiniz. Yanınada salata, pilav oldu mu tamamdır bu iş...Buyrun ziyafetin alasına...

Fırında sebzeli şiş köfte tarifi için gerekli malzemeleri sıralayalım;
Köfte için;

➞ 700 gram orta yağlı kıyma
➞ 1 adet kuru soğan
➞ 1 adet yumurta
➞ 4 yemek kaşığı galeta unu
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 1 tatlı kaşığı pul biber
➞ 1 tatil kaşığı toz kırmızı
➞ 1 çay kaşığı karabiber

Şişe dizmek için;
➞ 3 adet patates
➞ 2 adet kapya biber
➞ 5 adet yeşil biber
➞ 2 adet domates

Sosu için;
➞ 1,5 su bardağı sıcak su
➞ 1 yemek kaşığı domates salçası
➞ 2 tatlı kaşığı kekik
➞ 1 çay kaşığı tuz
➞ 1 çay kaşığı karabiber
➞ 3 yemek kaşığı sıvı yağı

Fırında sebzeli şiş köfte tarifinin yapılışına geçelim;
✔️ Köfteyi hazırlayalım.
Karıştırma kabına kıymayı, yumurtayı, soğanı, rendelenmiş soğanı, galeta ununu, tuzu ve baharatları ekleyip 4-5 dakika güzelce yoğurun. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirin.
✔️ Kıymalı harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın.
✔️ Patatesi, yeşil biberi, kırmızı biberi, domatesi şişe geçecek şekilde doğrayın.
✔️ Çöp şişleri ıslatın. Biber, köfte, patates ve domates şeklinde dizin.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine şişleri dizin.
✔️ Bir kaba sıcak su koyup, salçayı, baharatları ve yağı karıştırıp köftelerin üzerine gezdirin.
✔️ Tepsinin üzerine sudan geçirdiğiniz yağlı kağıdı kapatın.
✔️ Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dakika kadar pişirin. Yağlı kağıdı çıkarıp 5 dakika kadar daha pişirip bekletmeden servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Nermin Yazılıtaş / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler