Nefis Bir Ege Mezesi! Börülce Tarator (Teltor) Nasıl Yapılır?
Aydın, Nazilli tarafında çok sık yapılan bir meze börülce tarator. Kışın da yapmak için haşlayıp buzluğa atıyorlar. Yanına tavuk gögsü haşlaması, kuskus yemeği çok yakışıyor.
BÖRÜLCE TARATOR (TELTOR) TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gr taze börülce
- 4 diş sarımsak
- 1 adet limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
BÖRÜLCE TARATOR (TELTOR) NASIL YAPILIR?
✔️ Börülceleri yıkayın ve kılçıklarını ayıklayın.
✔️ Tencereye kaynayan suya 1 çay kaşığı tuz, 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyip börülceleri ekleyin. Hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
✔️ Şoklamak için başka bir kaba buzlu soğuk su hazırlayın. Süzdüğünüz börülceleri soğuk suya atıp iyice soğutun.
✔️ Börüceleri süzdükten sonra servis tabağına alın.
✔️ Ezilmiş sarımsağı, limon suyunu, zeytinyağını ve tuzu rondodan geçirip üzerine dökün. En az buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Üzerine susam, fındık, ceviz çok yakışıyor.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.