Ne Lapa Oluyor Ne Diri Kalıyor Tam Kıvamında Bir masterchef tarifi Sarımsaklı Pilav Tarifi

Ne Lapa Oluyor Ne Diri Kalıyor Tam Kıvamında Bir masterchef tarifi Sarımsaklı Pilav Tarifi

Bugün ne pişirsem diye kara kara düşünenlerin imdadına yetiştik. MasterChef Ömür Akkor'dan sarımsaklı pilav tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu tarifte farklı bir pişirme tekniği uygulanıyor. Buyrun sofralarınıza lezzet katmaya sarımsaklı pilav yapmaya :)

Genelde Yemek programları hep ilgimi çekmiştir. Sadece Televizyonda değil internet üzerinde de hep yemek tariflerini özenle okur veya izlerim.

İzlediklerimi başkalarıyla paylaşmak hoşuma gidiyor.

Bilgi zaten paylaştıkça çoğalan bir hazine değil de nedir ki?

Bugün size pilav tarifleri arasında unutamayacağınız bir pilav tarifi vereceğim. İlk bakışta görüntüsüne hayran kalacak ilk kaşıkta ise tadına bayılacaksınız :)

Pilavlar, Türk mutfağının olmazsa olmazlarıdır. Özellikle pirinç pilavı neredeyse her yemeğin yanına yakışır. Genellikle şehriyeli, sade olanı tercih edilse de davet sofralarında bademlisinin, kestanelisinin yeri de apayrıdır! Bugünkü paylaşacağımız lezzeti ise belki daha önce hiç tatmadınız: Sarımsaklı Pirinç Pilavı:)  Lezzetine diyecek bir şey yok zaten şifasını saymıyoruz bile...

Güçlü bir antibiyotik olan sarımsağı pilavda ne işi var demeyin, mutlaka deneyin! 

Sarımsaklı pilavın ismini yeni duysak da aslında geçmişi 15’inci yüzyıla kadar dayanıyor. Eskiden bakır kazanlarda pişirilirmiş ve bol yağlısı meşhurmuş. Sarımsak ve sirkeyle farklı bir aroma kazandırılan pilavın en dikkat çekici yanı ise klasik kavurma tekniği yerine salma tekniği uygulanması. 

Neyse sözü fazla uzatmadan yemeklerinizin vazgeçilmezi pirinç pilavına yeni bir soluk getirecek sarımsaklı pilavın tarifine geçelim.

Sarımsaklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 30 diş sarımsak (Azaltabilirsiniz ama orjinali bu şekilde)
  • 3 su bardağı tavuk suyu (olmazsa olmaz)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sarımsaklı Pilav Tarifinin Hazırlanışı

✔️ Pirinçleri tuzlu sıcak suya koyun ve 15 dakika bekletin. Daha sonra güzelce bol suda yıkayın.

✔️ Tavuk suyunu derin bir tencereye alıp kaynamaya bırakın. (Et suyu da olur ama tavuk suyu çok yakışıyor.)

✔️ Soyduğunu sarımsakları, sirkeyi, tuzu ve şekeri ekleyin.

✔️ Bunlar kaynamaya devam ederken, başka bir tavada tereyağını kızdırın.

✔️ Tereyağını kaynayan sirkeli tavuk suyuna dökün

✔️ Son olarak bol suyda yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edip çok kısık ateşte pişmeye bırakın.

✔️ 15 dakika kadar pişirdiğiniz pilavı suyunu çekince ocaktan alıp 20 dakika demlenmeye bırakın.

Harika bir pilav yapmak için de  bunları gözardı etmeyin!

Pilavınızı hazırlarken tahta kaşık kullanın. Pirinçleri bol suda nişastası gidene kadar yıkamaya özen gösterin. Kaynadıktan sonra tencerenin kapağını kapatın ve karıştırmayın. Sarımsaklar bu şekilde daha diri kalıyor ve kokusu hiç karışmıyor. Mümkünse dinlendirip servis edin.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

En Yeniler