Ne Kırıldı Ne Çatladı Derdi Var! Sütlü Tatlı Aşıklarına Padişah Lokumu Tatlısı Tarifi

Ne Kırıldı Ne Çatladı Derdi Var! Sütlü Tatlı Aşıklarına Padişah Lokumu Tatlısı Tarifi
Sütlü tatlılar, Türk Mutfağının en hafif ve lezzetli tatlılarından biridir. Fırın olmadan tatlı yapmak istiyorum diyenlere harika bir tarifimiz var: Padişah lokumu tatlısı. Peki tam ölçülü padişah lokumu tatlısı nasıl yapılır, hangi malzemeler gereklidir?

Hafif ve lezzetli bir sütlü tatlı istiyorsanız bu tarif tam size göre! Fırın gerektirmeyen tatlılar daha pratik oluyor, hamur yoğurmakla açmaçla uğraşmıyorsunuz. Bizim çocukların favori 3 tariflerinden biri de padişah lokumu. Tek kötü tarafı yemek için 1 gün beklemek gerekiyor, o yüzden sabretmeleri biraz zor oluyor. Hindistan cevizi yerine robotta çekilmiş kakaolu bisküvi de kullanabilirsiniz. Ben bazen o şekilde de yapıyorum. Mevsim meyveleriyle servisi çok şık oluyor. Akşam çay misairleriniz varsa özellikle tavsiye ederim.

Neyse sözü uzatmadan tarifimize geçelim.

PADİŞAH SARMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (Piştikten sonra eklenecek)

Kreması için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağından 1 parmak az soğuk süt

Altı için; hindistan cevizi

PADİŞAH SARMASI NASIL YAPILIR?
✔️
Tencereye sütü, unu, kakaoyu, şekeri, nişastayı ekleyip karıştırın. Ocağın altını açıp sürekli karıştırarak kaynamasını sağlayın. Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın. Tereyağını ekleyin. Eğer pütürtü varsa mutlaka mikserle 1-2 dakika çırpın.
✔️ Fırın tepsisini sudan geçirin. Her yerine bolca hindistan cevizi dökün. Sıcak olan muhallebiyi dökün. Spatula ile düzeltip soğumay a bırakın. En az 3-4 saat soğuması gerekiyor.
✔️ Krem şantiyi ve sütü mikserle 3-4 dakika çırpın. Soğuyan muhallebinin üzerine yayın.
✔️ Vaktiniz varsa 1 gün dinlendirin. (En az 2 saat).
✔️ Tepsinin uzun kenarını 6'ye, kısa kenarını 2 'ye bölün.
✔️ Pizza bıcağı ya da geniş spatula ile alttan kaldırarak her bir dikdörtgeni rulo halinde sarın ve servis tabağına alın. Dilerseniz arasına muz, ceviz, fındık koyabilirsiniz. Üzerine çikolata sosu, meyve soslarından gezdirebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler