Labnesiz narlı cheesecake nasıl yapılır? İşte labnesiz cheesecake tarifi ve püf noktaları

Labnesiz narlı cheesecake nasıl yapılır? İşte labnesiz cheesecake tarifi ve püf noktaları
Cheesecake sevenler buraya! Hafif olması ve 10 numara lezzetiyle Türk Mutfağında da çokça tercih edilen, cafelerin yıldızı cheesecakelere bir yenisini ekliyoruz bugün. Tam ölçülü narlı cheesecake tarifi favoriniz olacak. İşte labnesiz süzme yoğurtla narlı cheesecake tarifi...

Normalde labne sevmeyenler cheesecake'ın yanına bile yaklaşmak istemiyor. Bugün süzme yoğurtla daha risksiz bir cheesecake yapacağız. Kıvamı, lezzeti labne sevenin bile fikrini değiştirecek, hep bu tarifi yaparken kendini bulacaklar. Narın tam mevsimindeyken nar soslu cheesecake'ı mutlaka deneyin. Hazırladıktan sonra 1 gün sabrınızı talep edeceğiz, kabul ediyorsanız sizi mutfağa alalılm:)

Narlı labnesiz cheesecake için hangi malzemeler gereklidir?
Tabanı için;
➞ 250 gr petibör bisküvi ya da burçak bisküvi
➞ 125 gr eritilmiş tuzsuz tereyağı

Kreması için;
➞ 3 adet oda sıcaklığında yumurta
➞ 500 gr süzme yoğurt
➞ 1 su bardagi seker
➞ 1 paket krema (200 ml)
➞ 1 yemek kaşığı mısır nişastası
➞ 1 paket vanilya
➞ 5 yemek kaşığı limon suyu
➞ 1 limon kabugu rendesi

Sosu için;
➞ 3 su bardagi nar
➞ 1.5 su bardagi nar suyu
➞ 2 yemek kaşığı şeker
➞ 2 tatli kasigi mısır nişastası
➞ Çeyrek çay bardagi su

Kullanılan su bardağı ölçüsi: 250 ml

Narlı labnesiz cheesecake nasıl yapılır?
✔️ Kalıbı hazırlayalım. 26 cm'lık yuvarlak Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Kenarını da fırçayla tereyağ sürüp yağlı kağıdı yerleştirin. Tereyağ yağlı kağıdı yapıştırma görevi görecektir. Yağlı kağıt kenar kısmının kızarmamasını sağlayacaktır. Aliminyum folyoyu tezgaha yerleştirin. Üzerine kalıbı oturtturup kenarları dahil sarın, içe değmesin. Kalıbımız hazır diğer aşamalara geçebilirsiz.
✔️ Alt tabanını yapalım. Bisküvileri rondoda un gibi olana kadar çekin. Erittiğiniz tereyağını ilave edip güzelce harmanlayınn ve kalıbın tabanına yerleştirin. Bardak yardımıyla bastırınki güzelce sıklaşsın. Kalıbı buzdolabına koyun.
✔️ Geniş bir kaseye süzme yoğurdu, yumurtayı, şekeri, vanilyayı, nişastayı, kremayı, 1 limonun kabuğunun rendesini ve suyunu ekleyin. Tel çırpıcı ya da mikserle pürüzsüz bir kıvama getirin. Akışkan bir kıvamı oluyor. Kalıbı buzdolabından çıkarıp üzerine hamuru dökün.
✔️ Fırın tepsisine kalıbı yerleştirin. Tepsinin 1 cm'si dolacak şekilde su dökün. 180 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından çıkan cheesecake fırın tepsisinden çıkarın. Aliminyum folyoyu çekip soğumaya bırakın.
✔️ Bu arada narı ayıklayıp tencereye alın. Üzerine şekeri ve nar suyunu ekleyip karıştırarak pişirin. Bir kasede nişastayı ve suyu karıştırın. Azar azar bir taraftan da karıştırarak nişastalı suyu, nar sosuna ilave edin. Puding kıvamına gelince ocaktan alın. Ilıyan cheesecakein üzerine sıcak nar sosunu dökün.
✔️ Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabında 1 gün bekletin.
✔️ Ertesi gün kelepçeli kalıptan çıkarıp yağlı kağıdı alın. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler