Mutfakların Ayrılmaz Baharatını Bu Yıl Evde Yapın! Ev Yapımı Kırmızı Toz Biber Tarifi

Mutfakların Ayrılmaz Baharatını Bu Yıl Evde Yapın! Ev Yapımı Kırmızı Toz Biber Tarifi
Kırmızı toz biber, mutfaklarda sıklıkla kullandığımız baharatlardandır. Peki evde kırmızı toz biberi nasıl yapabiliriz? Kırmızı toz biber hangi biberden yapılır? Her yıl kendi toz biberinizi kendiniz yapacağınız tarif şöyle...

Toz kırmızı biberi uzun zamandır evde kendim yapıyorum. Pudra şekerini, kahveyi, karabiberi çekerken kullandığım öğütücümün hakkını sonuna kadar verdiğimi bir kez daha söyleyebilirim:)

Bu sayede hem katkılı bir baharat kullanmadığımdan emin oluyorum hem de taze baharatlarla mis gibi yemekler yapıyorum. Ev yapımı toz kırmızı biberin kokusu, aroması bambaşka oluyor emin olun.

Kırmızı Toz Biberin Faydası Nedir?

  • İştah açar.
  • Bol idrar söktürür.
  • Mide ve bağırsak sağlığı için faydalıdır.
  • Araştırmalar grip ve soğuk algınlığına faydalı olduğunu ıspatlamış.
  • İshali keser.
  • Metabolizmayı hızlandırır, kilo vermeye etkilidir.

Toz Kırmızı Biber Hangi Biberden Yapılır?

Öncelikle iyi kızarmış etli biber bulmanız lazım. Acı ya da tatlı size kalmış.Tatlı olsun derseniz kapya biber, acı olsun derseniz küçük kırmızı Maraş biberi kullanın.

500 gr Toz Kırmızı Biber İçin Ne Kadar Biber Gerekli?

5 kilo biberden yaklaşık yarım kilo kadar toz biber çıkıyor.

Toz Kırmızı Biber Nasıl Yapılır?

✔️ Biberleri güzelce yıkayın.

✔️ Sap kısımlarını çıkarın. Ortadan ikiye bölüp çekirdekli kısımları da çıkarın. (Bu zorunlu değil ama bu şekilde daha çabuk kurudukları için ben böyle yapıyorum.)

✔️ Biberleri iri iri doğrayın.

✔️ Pamuklu bir mutfak örtüsünün üzerine koyun ve güneş gören bir balkonda kurumasını sağlayın. Ara karıştırıp havalandırın ki küflenmeden kuruyabilsin. Havanın sıcaklığına, bulunduğunuz yerin nemine bağlı olarak yaklaşık 10 günde kupkuru olacaktır. Elinize biberi alınca ufalanıyorsa yeteri kadar kurumuş demektir.

✔️ Biberleri buzdolabı poşetine koyup buzlukta 1 gün bekletin.

✔️ Ertesi gün buzluktan çıkarır çıkarmaz öğütücüde çekin.

✔️ İnce bir elekten geçirin.

✔️ 2 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile ovup güneşte bir gün beklettikten sonra kavanozlayabilirsiniz. Tuz böceklenmeyi önlemek icin, yağ biberin rengini daha çok vermesi ve parlak olması için kullanılıyor.

✔️ Cam kavanoza koyup serin bir yerde ya da buzdolabında saklayın.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler