Mor havuçlu kek nasıl yapıılır? İşte boyasız mor kek tarifi
Türk Mutfağında; çay saatlerinin aranan lezzetidir kekler. Son zamanlarda antioksidan deposu mor havuçla lezzetine doyamayacağınız bir kek tarifimiz var. İşte lezzetiyle ilgiyi üstüne çekecek o kekin tarifi...
Havuçlu kek, tam bir kış kekidir. Genelde tarçın ve cevizin eşlik ettiği bu kek, sıcacık çayla çok iyi gider. Gıda boyası eklenmeden, rengini içindeki havuçtan alan pamuk gibi bir mor kek tarifimiz var bugün.Kolay bir pamuk kek arıyorsanız bu tarifi mutlaka uygulayın.
MOR HAVUÇLU KEK TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı beyaz un
- Yarım çay bardağı ceviz içi
- 3-4 adet siyah havuç
Üzeri için;
- Pudra şekeri ya da hindistan cevizi
MOR HAVUÇLU KEK NASIL YAPILIR?
- Karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alıp mikserle 4 dakika çırpın.
- Sütü, sıvı yağı ilave edip karıştırmaya devam edin.
- Unu, kabartma tozunu, vanilyayı eleyerek karışıma ilave edin. Homojen bir kıvam alınca ceviz içini ve rendenin ince tarafıyla rendelenmiş havucu ekleyip karıştırın.
- Kek kalıbını tereyağı ile yağlayın. Dilerseniz tabanına file badem, susam serpebilirsiniz.
- Kek hamurunu kalıba döküp zemine bir kaç kez vurun.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında kontrollü pişirin. Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edin. (Yaklaşık 50 dakikada pişiyor)
- Fırından kek soğuduktan sonra pudra şekeri ya da hindistan cevizi serpip dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.