En Kolay Tatlı Etimek Tarifi ve Püf Noktası
Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden birisi olan Tatlılarımızın yerini tutmasa da Etimek tatlısı da en sevilen tatlılardan birisidir..
ETİMEK TATLISI
MALZEMELER
- 10 dilim tuzsuz etimek.
Şerbeti için malzemeler
- 1 su bardağıyla toz şeker.
- 1 buçuk su bardağıyla su.
Muhallebisi için malzemeler
- 3 su bardağıyla süt.
- 4 yemek kaşığıyla toz şeker.
- 3 yemek kaşığıyla un.
- 1 yemek kaşığıyla nişasta.
- 1 çay kaşığıyla vanilya.
Üzeri için malzemeler
- 1 paket kremşanti.
- 1 su bardağıyla soğuk süt.
- Yarım tatlı kaşığıyla tarçın.
HAZIRLANIŞI
Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayalım. Şekeri ve suyu derin bir tencereye alalım ve kaynamaya bırakalım. Şurup kıvamını alana dek kaynatalım. Ardından kaynayan şerbeti oda sıcaklığını alması için bir kenar da bekletelim. Tuzsuz etimekleri, dikdörtgen bir fırın tepsisine tek sıra halinde dizelim. Ilıyan şerbetimizi etimeklerin üzerine dökelim ve etimeklerin şerbeti çekmesini bekleyelim.
Tatlının muhallebisi için; sütü, toz şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı derin bir tencereye alalım. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak kaynatalım. Ocağın altını biraz kısalım ve koyu bir kıvam alana dek muhallebiyi karıştıralım.
Muhallebi piştikten sonra ocaktan alalım. Pürüzsüz bir kıvama gelene kadar blender dan geçirelim. Daha sonra şerbeti çeken etimeklerimizin üzerine hazır ettiğimiz muhallebiyi dökelim.
Dinlenmesi için tatlımızı buzdolabında bekletelim. Bu sıra da sütle kremşantiyi koyu bir kıvam alıncaya dek çırpalım. Dolapta dinlenmiş olan tatlımızın üzerine kremşantiyi dökelim ve spatula yardımıyla her yerine yayalım. Etimekli tatlımız hazır. Üzerine tarçın serpip sevdiklerimize servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.