Mis Gibi Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye Yapmanın Sırrını Öğrenmek İstermisiniz? İşte Bayatlamayan Kıyır Kıyır Mahlepsiz Tuzlu Kurabiye Tarifi
Pastanedeki tuzlu kurabiyeler tadı gerçekten güzel oluyor. İşte o kıyırlığı veren şey sirke. Evde de birebir tarifi uyarsanız aynı lezzeti aynı kıyır kıyır dokuyu elde edersiniz. Zaten yiyenler pastaneden aldım zannediyorlar.
Üstelik çok da bereketli. İster çayın ister kahvenin yanına yapın günlerce yiyin hiç de bayatlamıyor.
Siz Değerli Saglikhaberciniz okurları için tarifi paylaşıyorum.
MAHLEPSİZ TUZLU KURABİYE TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMLER
- 100 gr tuzsuz tereyağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı tahin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta (sarısı üzerine)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- Yaklaşık 3.5 su bardağı un (kontrollü dökün)
Üzeri için;
- 1 çay kaşığı yoğurt
- 1 yumurtanın sarısı
- Susam
- Çörek otu
MAHLEPSİZ TUZLU KURABİYE TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağını alın. Sıvı malzemeleri ilave edip güzelce karıştırın.
✔️ Artından tuzunu ve kabartma tozunu ilave edin.
✔️ Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
✔️ Kurabiye hamurunu ikiye bölün.
✔️ Yağlı kağıdı tezgaha serin. Hamurun birini üzerine koyun. Tekrar yağlı kağıt koyup merdaneyle çok ince olmayacak şekilde yaklaşık yarım cm kalınlığında açın.
✔️ Yağlı kağıdı çıkarın. İster kare kare ister başka kurabiye kalıplarınızla keserek şekil verin.
✔️ Kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ 1 kaseye yoğurdu, yumurta sarısını karıştırın. Fırça yardımıyla kurabiyelerin üzerine güzelce sürün.
✔️ Üzerlerine susam ve çörek otu karışımından bolca serpin.
✔️ Fırında 170 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiye olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.