Üzeri milföylü yufkalı börek tarifi ve yapılışı

Üzeri milföylü yufkalı börek tarifi ve yapılışı
Türk mutfağının sevilen hamur işlerinden biridir börekler. Bugün sizlere çıtırtısını her ısırıkta hissedeceğiniz milföylü yufkalı bir börek tarifi paylaşacağız. Günün her saatinde keyifle yiyeceğiniz bu böreğin tek eksi tarafı sodalı olduğu için bir gün beklenmek zorunda olması. Kabul ediyorsanız şartları zorlayın, hemen kolları sıvayın!

Değişik börek tarifi arayanlar için lezzetli bir börek tarifi hazırladık. Bu börek hem milföylü hem yufkalı. Biz peynirli bir iç harçı hazırladık. Siz patatesli, kıymalı, ıspanaklı da yapabilirsiniz. Böreğin püf noktalarından biri sodayı döktükten sonra mutlaka sodanın iyice çekmesinin beklenmesi gerekiyor. Misafiriniz gelecekse akşamdan yapıp zamandan tasarruf sağlayabilirsiniz. Size ertesi gün sadece yumurta sürüp pişirmek kalır, daha ne olsun.

MİLFÖYLÜ YUFKALI BÖREK İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet günlük yufka
  • 6 adet milföy

Sosu için;

  • 2 tane yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt

İçi için;

  • Bir kase beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kadar kaşar peyniri rendesi
  • Bir tutam maydanoz

Üzerinin sosu için;

  • 1 şişe soda
  • 1 tane yumurta sarısı
  • Çörek otu

MİLFÖYLÜ YUFKALI BÖREK NASIL YAPILIR?

  1. Öncelikle sosunu hazırlayalım. Bir kasede yumurtayı, sıvı yağı ve sütü karıştırın.
  2. İçini hazırlayalım. Bir kasede peynirleri ve ince kıyılmış maydanozu harmanlayın.
  3. Fırın tepsisinin tabanını tereyağı ile yağlayın.
  4. Yufkaları 4'e bölüp sosa batırıp fazlasını süzerek tepsiye yerleştirin. Tüm yufkalar bitene kadar aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirin.
  5. Yufkaları tepsiye eşit şekilde yayın mutlaka
  6. Peynirli karışımı serpiştirin.
  7. Bu aşamada kalan sos varsa üzerine dökebilirsiniz.
  8. Milföyleri tezgaha alıp birbirlerine yakın olacak şekilde birleştirin ve merdaneyle fırın tepsisini kaplayacak şekilde açın.
  9. Böreği dilimleyin.
  10. Üzerine 1 şişe sodayı dökün.
  11. En az 3 saat bekletin. Vaktiniz varsa buzdolabında 1 gece bekletin daha güzel olacaktır.
  12. Pişireceğiniz zaman üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin.
  13. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler