Yiyenler Milföy Sanıyor! Ani Misafirler İçin Buzluğa Atmalık Çıtır Çıtır Peynirli Üçgen Börek Tarifi

Yiyenler Milföy Sanıyor! Ani Misafirler İçin Buzluğa Atmalık Çıtır Çıtır Peynirli Üçgen Börek Tarifi
Hamur açma derti olmayan hazır yufkalı böreklere bir yenisi daha eklenecek bugün. Canınız ne zaman börek çekerse buzluktan çıkarıp pişirmelik bir tarif. İştemilföy gibi katları sayılan, çıtır çıtır üçgen börek tarifi. Bu lezzetin sırrı ise...

Börekler kahvaltıda, 5 çaylarında hatta akşam yemeklerinde bile sofraları süsler.

Bu börek tam acil gün dostu. Müsait olunca fazlaca yapıp buzluğa atın. Çay olana kadar pişirip servis edin. Yiyenlere milföyden yapmadığınızı her seferinde anlatmanız gerekebilir bizden söylemesi:)

Hamur işi severleri mutfağa alalım...

Üçgen börek için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 3 adet yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 çay bardağı süt

İçi için:

  • Peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
  • Çörekotu

Üçgen böreğin yapılışına geçelim:
Geniş bir kasede sıvı yağı ve sütü karıştırın.
ucgen-borek-1.jpg
Yufkayı tezgaha alıp hazırladığınız sosu yufkanın her yerine sürün. 2.yufkayı da üzerine serip aynı şekilde soslayın. Son yufkayı da üzerine serip bolca soslayın.Yufkanın kenarlarını ortaya doğru katlayıp kare şekli elde edin.ucgen-borek-2.jpg
Yufkanın tüm yüzeyine peynirli iç harcı yayın.
ucgen-borek-3-001.jpg
4 köşeyi ortada birleştirip zarf şekli verin.
ucgen-borek-4.jpg
Küçük ücgenlere bölün. Toplam 16 dilim börek çıkıyor.
ucgen-borek-4-001.jpg
Şekillerini bozmadan buzluğa kaldırın. Dilerseniz önce direk buzluğa koyup donunca poşetleyebilirsiniz.
ucgen-borek-5.jpg
En az 2-3 saat buzlukta bekletin. Bu böreği ne zaman isterseniz buzluktan çıkarıp pişirebilirsiniz acil durum böreği olacak emin olun.
ucgen-borek-5-001.jpg
Buzluktan çıkan börekleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: İlknur Çokyaman / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler