Yiyenler Milföy Sanıyor! Ani Misafirler İçin Buzluğa Atmalık Çıtır Çıtır Peynirli Üçgen Börek Tarifi
Börekler kahvaltıda, 5 çaylarında hatta akşam yemeklerinde bile sofraları süsler.
Bu börek tam acil gün dostu. Müsait olunca fazlaca yapıp buzluğa atın. Çay olana kadar pişirip servis edin. Yiyenlere milföyden yapmadığınızı her seferinde anlatmanız gerekebilir bizden söylemesi:)
Hamur işi severleri mutfağa alalım...
Üçgen börek için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 3 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı süt
İçi için:
- Peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Üçgen böreğin yapılışına geçelim:
Geniş bir kasede sıvı yağı ve sütü karıştırın.
Yufkayı tezgaha alıp hazırladığınız sosu yufkanın her yerine sürün. 2.yufkayı da üzerine serip aynı şekilde soslayın. Son yufkayı da üzerine serip bolca soslayın.Yufkanın kenarlarını ortaya doğru katlayıp kare şekli elde edin.
Yufkanın tüm yüzeyine peynirli iç harcı yayın.
4 köşeyi ortada birleştirip zarf şekli verin.
Küçük ücgenlere bölün. Toplam 16 dilim börek çıkıyor.
Şekillerini bozmadan buzluğa kaldırın. Dilerseniz önce direk buzluğa koyup donunca poşetleyebilirsiniz.
En az 2-3 saat buzlukta bekletin. Bu böreği ne zaman isterseniz buzluktan çıkarıp pişirebilirsiniz acil durum böreği olacak emin olun.
Buzluktan çıkan börekleri yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: İlknur Çokyaman / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.