Mevsimi Geçmeden Mutlaka Yapın Kışın Lezzetine Hayran Kalın! İşte Közlenmiş Patlıcan Salatası Konservesi Tarifi
Patlıcanın herşeyini çok seviyorum. Kahvaltıda da akşam yemeklerinde de en sevdiğim hali ise patlıcan salatası diyebilirim.
Yazın lezzetli patlıcanlarla yaptığım patlıcan salatasını kışın da yemek için bol bol yapıp konserveliyorum. Konserveler kış için çok büyük kolaylık oluyor. Ben 350 ml'lik cam kavanozlara yapıyorum açtığımız zaman bir seferde bitiyor. Size de tavsiye ederim.
KÖZ PATLICAN SALATASI KONSERVESİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 kg patlıcan
- 2 kg kırmızı biber
- 7-8 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 kahve fincanı sirke
- Tuz
KÖZ PATLICAN SALATASI KONSERVESİ NASIL YAPILIR?
✔️ Patlıcan ve biberleri közleyin. Ben genelde mangalda közlüyorum. Mahalle fırınına da verdiğim oldu, normal fırında da közlediğim oldu. Sizin hangisi kolayınıza gidiyorsa o şekilde közleyin:)
✔️ Közlenmiş sebzelerin kabuklarunu soyup küp küp doğrayın.
✔️ Geniş bir tencereye doğradığınız sebzeleri, kabuğu soyulmuş sarımsakları, sıvı yağı, sirkeyi, tuzu ekleyip kaynatın.
✔️ Fokur fokur kaynarken temiz cam kavanozlara paylaştırın. Ben 350 ml'lik minik cam kavanozlara koyuyorum. Yeni kullanılmamış kavanoz kapağı ile kapatıp kapağı altta kalacak şekilde düz bir zemine koyun. Üzerini bezle örtüp 1 gün iyice soğumasını bekleyin.
✔️ Ertesi gün serin ve güneş almayan bir yere kaldırabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.