Yeşil Mercimek Yemeği Nasıl Yapılır
Mercimek Pişirirken bir çok kişi yanlış pişiriyor. Mercimeği birazcık kıyma ile çok daha faydalı bir besin haline dönüştürebilirsiniz.
Kırmızı et fiyatları pahalı olduğundan mercimek gibi besin gruplarına yöneliyor bir çok ev hanımı. Ben mercimeği kıyma ile pişirerek besin değerini artırıyorum. Yiyen çocuklarım mercimeği bu tarifle daha çok seviyor.
Faydaları saymakla bitmeyen mercimek adeta vücudumuz ve bağışıklık sistemimiz için harika bir besin kaynağı. Çocuklarım mercimeği eskiden yemeyi pek sevmezlerdi. İnternette dolaşırken karşıma çıkan bir tarif sayesinde farklı bir mercimek yemeği pişirmeye başladım ve onlar da çok sevmeye başladılar.
Yeşil mercimek yemeği için gerekli malzemeler
-2 bardak kadar yeşil mercimek
-5 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
-1 tane kuru orta boy soğan
-1 kaşık kadar domates salçası ve 1 kaşık biber salçası - acı
-200 gram kadar kıyma yeterli olacaktır. Çoksa 100 gram bile yeterli
-6 bardak kadar kaynatılmış sıcak su - çeşmeden filan doldurmayın direk kaynatın
-½ kaşık kadar tuz
-Pul biber isteğe göre
-Karabiber isteğe göre
Yeşil mercimek yemeği yapılışı
İlk olarak Mercimekleri güzelce yıkayın. Ardından bir tencereye mercimekleri alın ve yaklaşık 5 dakika kadar kaynar suda haşlayın. Başka bir tencerenin içinde küp küp doğradığınız soğanları ve kıymayı renk değiştirene dek kavurun. Daha sonra salçasını ilave edin. Biraz da bu şekilde kavurduktan sonra süzdüğünüz mercimekleri ekleyin. Biraz karıştırınız ve üzerine 6 bardak su (et suyu olarak tercih edebilirsiniz) ekleyiniz. Kaynadıktan sonra altını kısınız. Pişmeye yakın baharatlarını da ilave edin.
Mercimek yemeğiniz hazır :))
Afiyet olsun..
Bu tarif sayesinde mercimek yemeğiniz çok daha lezzetli ve besin değeri yüksek olacaktır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.