Menemen Pişirirken Bilmeniz Gereken Püf Noktalar
Soğanlı mı soğansız mı tartışmaları süre dursun çeşit çeşit yeni menemen tarifleri aldı başını gidiyor. Kimisi kaymaklı menemen yapıyor kimisi kaşarlı..
Açıkçası ben genelde sucuklu olanını tercih ederdim. Şimdilerde ise artık kaşarlı ve maydanozlu olanını yapıyorum.
Kahvaltıda yaptığımda çocuklarım tadına doyamıyor.. Üstelik çok daha lezzetli oluyor.
Menemen tarifi vermeyeceğim sizlere :))
Sonuçta biberleri kavurup soğanla birlikte sonrasında domatesleri ekleyip üzerine yumurta kırmayı herkes becerebilir..
Ben sadece sizlere servis önerisi vereceğim... Menemeni servis etmeden önce küçük bir tüyo vereceğim..
Rendelenmiş kaşar peynirini menemenin üzerine ekleyin 1 - 2 dakika daha ocakta bekletin. Sonrasında ocaktan alırken üzerine bir tutam maydanoz ekleyin..
İlk ekmeği banışınızda hem peynirin hem maydanozun da lezzetini almış olacaksınız bu sayede...
İştah açıcı olan maydanoz harika bir kahvaltı keyfi yaşatacak sizlere :)))
Bir diğer önerim ise eğer leziz menemenler yapmak istiyorsanız paket yağ yerine mutlaka tereyağ kullanın :)).. Tereyağ menemenin çok daha lezzetli olmasını sağlamaktadır..
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.