Mayasız zeytin ezmeli çörek nasıl yapılır? İşte zeytin ezmeli hamur işi tarifi
Mayalı tarifler hem zaman alıyor hem de bazılarının midesine dokunuyor. Bugün size kabartma tozuyla enfes bir çörek tarifi hazırladık. Çökelek peyniri, krem peynir, çikolata, patates, kıyma, ıspanak neli seviyorsanız iç harcı olarak kullanabilirsiniz. Kısa sürede hazırlayıp sofralarınızı şenlendirecek bu tarifi mutlaka deneyin.
Zeytin ezmeli kokoş çörek için gerekli malzemeleri sıralayalım:
- 150 gr oda sıcaklığında tereyağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 su bardağına un
İç harcı için: zeytin ezmesi (Ya da dilediğiniz bir iç harcı)
Üzeri için;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
- Çörek otu
- Susam
Zeytin ezmeli kokoş çörek tarifinin yapılışına geçelim:
✔️ Yoğurma kabına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurtayı, yoğurdu, kabartma tozunu ve tuzu alıp güzelce karıştırın. Azar azar un ilave ederek çok sert olmayan ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edin.
✔️ Hamuru tezgaha alıp ince uzun rulo şekline getirin. Yaklaşık 12 adet beze yapın.
✔️ Bezeleri unladığınız tezgahta oklava ile tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
✔️ Açtığınız bezenin yarısının etrafını çatalla bastırıp şekil verin. Aralardaki boşlukları kesip birleştirin.
✔️ Diğer yarısının olduğu kısma zeytin ezmesi sürün. ve rulo yapıp yuvarlayın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Küçük bir kasede yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırıp fırçayla çöreklerin üzerine sürün. Susam çörekotu serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Bera Tatlı Dünyası / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.