Yufkasız, mayasız enfes kahvaltılık! İşte yumuşacık patatesli gözleme tarifi
Gözleme, Türk mutfağının en sevilen hamur işlerindendir. Bugün haşlanmış patatesle mayasız bir hamur hazırlayıp lezzetline doyum olmayan gözlemeler yapacağız. Hazırsanız başlayalım...
Kahvaltıların ve ara öğünlerin kahramanıdır gözlemeler. Bu gözlemeler tek kelimeyle mükemmel oluyor. Yemekten de yapmaktan da tadına varan vazgeçemiyor. Ani gelen misafire, kahvaltılara çok yakışacak bu tarifi mutlaka deneyin.
PATATESLİ GÖZLEME TARİFİ
Malzemeler
- 1 kg patates
- 1 adet yumurta
- 4 su bardağı un
- 4 dal yeşil soğan
- 4 dal dereotu
- 4 dal maydanoz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber, zerdeçal
Yapılışı
- Patateslerin kabuğunu soyup iri iri doğrayın ve haşlayın.
- Patatesler iyice haşlanınca suyunu süzüp patates ezici yada çatal ile ezin.
- Ilıdıktan sonra yumurtayı, tuzu, baharatları, ince kıyılmış yeşillikleri, sıvı yağı ekleyip harmanlayın.
- Azar azar un ilave ederek elinizle yoğurun. Ele yapışan bir hamur elde etmelisiniz.
- Hamuru unladığınız tezgaha alın ve 12 parçaya ayırın. Her bir parçayı yuvarlayıp beze yapın.
- Altını üstünü unlayıp tavanın boyutuna göre merdaneyle açın.
- Çok az tereyağı koyduğunuz tavada arkalı önlü kızartın.
Afiyet Olsun!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.