Mayasız cevizli gül poğaça tarifi. 10 dakikada şipşak poğaça!
Malzemeler:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1,5 paket kabartma tozu
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
- Üzeri için
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 adet yumurta sarısı
Yapılışı :
Öncelikle bir kase içerisine 1 adet yumurta, 1 su bardağı ılık süt, 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyip karıştırın. Üzerine 1,5 paket kabartma tozu, 2 tatlı kaşığı toz şeker ilave edip eriyene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra üzerine toplamda 4 su bardağı unu azar azar kontrollü bir şekilde ilave edip karıştırın. Un eklemesi esnasında 1 tatlı kaşığı tuzu da ilave edip yoğurun. Ele yapışmayan kıvamlı yumuşak bir hamur elde edin. Yoğrulan hamuru bir kase içerisinde kapağı kapalı şekilde 10 dakika kadar dinlendirin.
Süre sonunda hamuru toparlayıp tezgah üzerinde 14 eşit parçaya bölüp yuvarlayın. Ardından üzerini bez yardımı ile kapatıp 5 dakika dinlendirin. Dinlenen hamurları tezgah üzerinde oklava yardımı ile dikine açın.
Açılan hamuru rulet yardımı ile koparmadan 3 parçaya ayırın. Hamuru saç örgüsü şeklinde sarıp gül şeklinde sarın. Poğaçaların arasında cevizde yerleştirebilirsiniz. Tüm hamurları aynı işlemden geçirin.
Yağlı kağıt serili tepsi içerisine hazırlanan hamurları dizin. Üzeri için, 1 yemek kaşığı su ile 1 adet yumurta sarısını karıştırın. Hamurların üzerine sürün. Fırını 180 derecede önceden ısıtılmış fırında alt üst ayardaki fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.