Adana usulü mantı çorbası tarifi
Hem lezzetli hem doyurucu bir tarifle karşınızdayız. Adana yöresinin mantı çorbası tek başına ana yemek olarak bile sunulabilir. Buzluğunuzda mantı ve haşlanmış nohut varsa yapımı oldukça pratik...Buyrun tarifimize...
MANTI ÇORBASI İÇİN MALZEMELER
- 1 su bardağı mantı
- Yarım su bardağı haşlanmış nohut (Buzlukta nohutunuz varsa kullanabilirsiniz.)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 adet soğan
- İsteğe bağlı 2 diş sarımsak
- Tuz
MANTI ÇORBASININ YAPILIŞI
- Soğanı yemeklik doğrayın.
- Tencereye sıvı yağı ve soğanı alarak kavurmaya başlayın.(İsterseniz sarımsağı da küçük küçük doğrayıp ekleyebilirsiniz)
- Tereyağını ve unu ilave ederek 2-3 dakika kavurun
- Salçayı da ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar 3-4 dakika kavurmaya devam edin.
- Tencereye kaynar suyu ekleyin. Tuzunu ayarlayın.
- Fokur fokur kaynayınca haşlanmış nohutu ve mantıyı ekleyin.
- Mantılar pişene kadar ortalama 10-15 dakika kaynatın. Mantının hamurlaşmamasına dikkat edin.
- Ocaktan aldığınız mantıyı kaselere koyarak üzerine pul biber, nane ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Öneri
Sarımsaklı yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Eğer mevsimindeyse salça ile beraber 1 adet domates rendesi eklerseniz çorbanız daha da lezzetli olacaktır.
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.