Tok tutan salata tarifi: Mantarlı patlıcan salatası

Tok tutan salata tarifi: Mantarlı patlıcan salatası
Yiyenlerin tekrar tekrar yaptığı farklı bir salata tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Mantarın patlıcanla uyumuna bayılacaksınız. Tüm püf noktalarıyla mantarlı patlıcan salatası tarifi...

Bu tarifi daha önceden belki de hiç tatmadınız. Şunu söyleyebilirim ki denedikten sonra tekrar tekrar yapacağınızdan eminim.

Zaten salatalara bayılırım. Neredeyse her öğün yiyebilirim. Hem lezzetliler hem sağlıklılar. Közlenmiş salataların lezzeti de ayrı bi güzel. Yazın mangal yaptığımızda mutlaka bu salatayı yaparım. Gerçekten tavuğun, köftenin, kebabın yanına çok yakışıyorlar.

Benim buzluğumda her daim közlenmiş sebzeler olur. Herşeyi mevsiminde tüketmeyi tercih ettiğim için yazın közlenmiş sebzeleri mutlaka buzluğa koyarım. Kışın istediğim zaman çıkarıp salatadan çorbaya, börekten yemeğe herşeye kullanırım. Misafirlerim en çok benden bu tarifi yapmamı istedikleri için sanırım en çok da bu salatada kullanıyorum.

Eğer buzlukta közlenmiş sebzeleriniz yoksa da üzülmeyin. Fırında da kolayca hazırlayabilirsinz, yeterki isteyin:)

Sözü uzatmadan davet sofralarınıza farklı bir salata yapmak için bu salataya bir şans verin ve deneyin derim.

Hemen tarifimize geçelim.

✔️ Kırmızı biberi, yeşil biberi, patlıcanı ve mantarı közleyin. Mangalda imkanınız varsa mangalda yoksa 250 derece fırında közleyebilirsiniz.

✔️ Közlediğiniz sebzeleri doğrayıp karıştırma kabına alın.

✔️ İsteğe bağlı ince kıyılmış maydanoz ekleyebilirsiniz.

✔️ Piyazlık doğranmış tatlı soğanı, ezilmiş sarımsağı, limonu, tuzu ve zeytinyağını da ekleyip harmanlayın. Enfes salatanız hazır. Şimdiden afiyet olsun.

❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler