Tam Kıvamında Sulu Sulu Mangalda Tavuk Şiş Tarifi
Tavuk eti soslandığı zaman tadına doyulmuyor. Mutlaka bir ön işlem yapılması gerekiyor. Bugün sizlere harika bir tavuk sosu tarifi vereceğiz. Vaktiniz varsa 1 gün yoksa 2 saat buzdolabında soslu bir şekilde beklettiğiniz tavuk eti lokum gibi olacaklar.
MANGALDA TAVUK ŞİŞ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 adet kemiksiz tavuk but (kasaptan bu şekilde isteyebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- İsteğe bağlı 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı dolusu pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- Çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı salça
MANGALDA TAVUK ŞİŞ NASIL HAZIRLANIR?
✔️ Geniş bir karıştırma kabına tavuk hariç tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.
✔️ Tavukları ilave edip harmanlayın.
✔️ Üzerini streç filmle kapatıp vaktiniz varsa 1 gün yoksa 2 saat buzdolabında dinlendirin.
✔️ Şişlere dizip pişirebilirsiniz. Eğer mangalda yapamayacaksanız 200 derece fırında da pişirebilirsiniz.
Yanına pide, közlenmiş patlıcan, biber, domatesle damakları çatlatın:)
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.