Mangalda Tavuğa Bayılıyorum Sık Sık Yapıyorum Diyorsanız Bu Uyarılara Göz Atın

Mangalda Tavuğa Bayılıyorum Sık Sık Yapıyorum Diyorsanız Bu Uyarılara Göz Atın
Izgara tavuk Türk milletinin en çok tükettiği ızgara türlerinin başında gelmektedir. Sizde bu lezzeti seviyor ve bol bol yapıyorsanız bu uyarılara göz atmanız hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı ızgara tavuk tüketmenizi sağlar.

İşte ızgara tavuk yaparken yapılan en büyük yanlışlar

📌 Tavuğu kesinlikle yıkamayın. Tavugu yıkamanız bakterilerin lavabonuza yayılmasına neden olur. Bunun yerine bir kağıt havlu ile kurulayın.

📌 Tavukları ızgaraya koymadan önce bir tel fırça ile mangalınızdaki önceden kalan yanmış artıkları iyice temizleyin. Daha sonra ıslak ve yanmaya dayanıklı bir bez ile sıcak ızgaranızı güzelce silin. Varsa imkanınız sıvı yağ ile hafifce ızgarayı yağlayın

📌 Tavukların derili kısımları mangalın en sıcak bölgesinde derisi kızarana kadar tutup daha sonra altında köz olmayan bölüme ters cevirerek koyun böylece tavuklarınız yanmadan sululu sulu pişecektir. Bunu yapabilmeniz için mangalızın bir bölümünde köz olmalı bir bölümünde olmamalı

📌 Daha sulu ve lezzetli ızgara yapmak istiyorsanız kapaklı mangal kullanmanız gerekir. Hala kapaklı mangalınız yoksa ve yakın zamnada mangal almayı düşünüyorsanız tercihinizi bu yönde kullanabilirsiniz

📌 Izgara tavuklarınızı pişmeye 10 dakika kala soslamanız sosun yanıp ızgaranızı lezzetsiz bir hale getirmesini engeller

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler