Fırında patatesli tavuk kanat (Mangal Tadında) nasıl yapılır?

Fırında patatesli tavuk kanat (Mangal Tadında) nasıl yapılır?
Vaktim yok ama şöyle kolayından lezzetli, pratik ve doyurucu bir yemek yapmak istiyorsanız size harika bir tarifimiz var. İşte Türk Mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan fırında patatesli tavuk kanat tarifi

Tavuk kanatı özellikle çocuklar çok seviyor. 10 dakika hazırlandığı için benim haftada bir menüye dahil ettiğim yemeklerden biri oluyor kendileri. Yanına pirinç pilavı yaparak çok kısa sürede akşam yemeği hazırlayabiliyorum.

Sizin de canınız çektiyse hemen tarife geçelim...

FIRINDA PATATESLİ TAVUK KANAT TARİFİ İÇİN MALZEMELER

  • 1 kg tavuk kanat
  • 3 adet patates
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı dolusu tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 silme çay kaşığı karabiber
  • 2 diş sarımsak (İsteğe bağlı)
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşilbiber
  • Varsa 2 adet kapya biber

Tuz ve baharatları isteğe bağlı artırıp azaltabilirsiniz.

FIRINDA PATATESLİ TAVUK KANAT TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Kanatları yıkayın ve güzelce süzün. Patatesleri soyup istediğiniz gibi dilimleyin. Tüm malzemeleri derin bir kapta güzelce elinizle harmanlayın.
✔️ Fırın tepsisine yerleştirin.
✔️ Üzerine yağlı kağıdı ıslatıp yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtmış olduğumuz 200 derece fırında ortalama 45 dakika pişirin. İyice suyunun çekmesi lazım. Daha sonra kağıdı çıkarıp 5 dakika daha fırında bekletin ki nar gibi kızarsın. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz

Yanına pirinç pilavı ve turşu ile harika bir menü yapabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler