Puf puf kabaran sünger gibi mandalinalı kek tarifi ve püf noktaları

Puf puf kabaran sünger gibi mandalinalı kek tarifi ve püf noktaları
Fırından gelen mis gibi kokusu ve yumuşacık yapısı ile kekler, Türk mutfağının yıllardır sevilen lezzeti olmuştur. Bugün çay saatlerinizi yepyeni bir kek tarifi ile renklendirmeye geldik. Mandalinalı kekın dokusu, lezzeti muhteşem oluyor, yiyen hemen tekrar yapıyor. Peki mandalinalı kek nasıl yapılır?

Mandalinali kek, son zamanlarda kek severlerin gözdesi oldu. Enfes görüntüsü ve harika lezzetiyle mandalinalı kek, sizin de tüm kış yapmaktan en keyif aldığınız tarif olabilir. Mandalinanın kokusu mutfağı mis gibi saracak, her lokması iyki yaptım dedirtecek bizden söylemesi.

Kekin puf puf kabarması ve esnek bir dokusu olması için aşağıdaki aşağıdaki püf noktalarına dikkat edin.

  • Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin
  • Yumurta ve şekeri yüksek devirde 3-4 dakika çırpın.
  • Yumurta ve şekeri çırptıktan sonra mikseri çok az kullanın.
  • Limonun beyaz kısmını rendelemeyin. Aksi halde acı olur.
  • Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin.
  • Fırını ilk 20 dakika kesinlikle açmayın.
  • Kek piştikten sonra soğumadan pudra şekeri dökmeyin.

Mandalinalı kek için gerekli malzemeleri sıralayalım:

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet limon
  • 3 su bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 4 mandalina

Kullanılan tepsi ölçüsü: 38*25cm kelepçeli dikdörtgen kalıp
Su bardağı ölçüsü: 250 ml

Mandalinalı kek tarifinin yapılışına geçelim:
✔️ Kalıbın alt kısmına yağlı kağıdı koyun. Kalıbın kenarlarını tereyağ ile yağlayın. Dilerseniz dikdörtgen borcam da kullanabilirsiniz.
✔️ Keki çırpaya başlayalım. Oda sıcaklığındaki yumurtaları ve şekeri mikserle 4-5 dakika çırpın. Bundan sonraki aşamalarda mikseri çok uzun kullanmayın. Sütü ve sıvı yağı ekleyip kısa sürede çırpın. Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin. Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekledikten sonra hafif karıştırdıktan sonra spatula ile aşağıdan yukarıya doğru havalandırarak karışımın homojen bir kıvam almasını sağlayın. Normal kek hamurundan biraz yoğun bir kıvamı oluyor.
✔️ Kek harcını kalıba dökün ve spatula ile düzeltin. Hava kabartcıklarının gitmesi için zemine bir kaç kez vurun.
✔️ Kabuklarını soyduğunuz mandalinaların beyaz kısımlarını da çıkarın. Kekin üzerine aralıklı olarak yerleştirin.
✔️ Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Kürdan testi ile kontrol edebilirsiniz.
✔️ Keki 10 dakika soğutun .
✔️ Soğuyan kekin üzerine pudra şekeri eleyin.
✔️ Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Alev Türken / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler