Makarnayı bugüne kadar yanlış pişirmişiz besin değerini koruyan makarna tarifi ve...

Makarnayı bugüne kadar yanlış pişirmişiz besin değerini koruyan makarna tarifi ve...
Börek yapmak mı zor ? Yufka açmak mı? Ya da ne bileyim mantı yapmak mı? Bana kalırsa hepsi çok zor. Makarna ise yapımı en kolay bir yemek türü.. Hamur İşi ile uğraşmak istemeyenler genelde makarna yaparlar. Ancak makarnanın besin değerini yok etmeden pişirmenin bir yöntemi var...

Yapılışında ki kolaylık ve yaygınlığı ile makarna dünya üzerinde farklı tatlar ile yapılmaktadır. Makarnanın yapım aşamasında ki süre ve doyuruculuğundan dolayı mutfakta yerini ilk sıralarda almaktadır. Makarna besin değerleri ve kilo almak isteyen kişilerinde tercihi arasında yerini alır. Öğrencilerin, yemek yapmayı bilmeyen bekarların tercih ettiği besindir. Makarnanın nasıl yapıldığını araştırdık ve püf noktalarına değindik. Tarifimiz 4-6 kişilik olup kolayca anlaşılır.

Makarna İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 Paket Makarna
  • 1 Litre Su
  • Sıvı yağ veya Tereyağı
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz

Makarnanın Yapılışı

Tenceremize 1 litre sıcak suyumuzu koyup ocağın altını yakarak suyun ısınmasını bekliyoruz. Kolaylık olması açısından su ısıtıcısı sayesinde ısıtıp tencereye aktarabilirsiniz. Suyumuz ısındıktan sonra 1 tatlı kaşığı tuzumuzu ekliyoruz ve bir kere karıştırıyoruz. Makaralarımızı paketten çıkarıp suyun içine boşaltıyoruz. Tencereye koyduğumuz makarnaları aralıklı şekillerde karıştırıyoruz. Suyun taşmaması için kesinlikle ağzını kapatmayın aksi takdirde su taşabilir. Makarnamız 15 dakika pişip yumuşak hale gelince ocağın altını kapatıp süzgeç yardımı ile makarnamızı süzüyoruz. Tenceremizi tekrar tavaya alıp sıvı yağımızı döküyoruz. Sıvı yağ kavrulunca makarnamızı üzerine ekliyoruz. Makarnayı karıştırıp yağda biraz kavurduktan sonra ocağın altını kapatıyoruz. Makarnamız servise hazır. Afiyet olsun.

Makarnanın Püf Noktaları

  • Makarnayı süresinden fazla pişirmemeye özen gösterin.
  • Yağda uzun süre kavurmayın tencerenin dibine yapışabilir.
  • Tencerenin ağzının kapatmamaya özen gösterin su taşabilir risk ortamı oluşabilir.
  • Salçalı yapmak isterseniz yağa 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası ekleyerek salça kokusunu çıkarana kadar kavurun daha sonra makarnayı boşaltın.

Makarnanın Besin Değerleri

Makarnanın besin değeri 1 dilim ekmek ile 2-3 kasık ekmeğe eşit olarak hesaplanmaktadır. Besin değeri açısından ekmekler ile aynı grupta bulunur.

100 gr da

  • Karbonhidrat oranı 30.59 gr
  • Protein oranı 5.8 gr
  • Yağ oranı 0.93 gr
  • Lif oranı 1.8 gr

Değerli okurlarımız , makarnanın yapılışı, malzemeleri, püf noktaları ve besin değerlerine dair konulardan bahsettik. Bu konular dışında makarna sosu nasıl yapılır? Makarna çeşitleri, köri soslu makarna, makarna kreması nasıl yapılır? Başlıkları için gerekli aramaları Google üzerinden yapabilirisiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler