Nermin Yazılıtaş'ın meşhur lotus kek tarifi
Türk Mutfağında çeşit çeşit lezzetli kekler, çayın kahvenin ayrılmaz parçasıdır. Karamel tadını sevenlerin vazgeçemediği lotus bisküvi ve lotus kremadan bugün muhteşem bir kek yapacağız. Damakta enfes bir tad bırakan bu kek favoriniz olacak şimdiden söyleyelim.
Bugün sizlere yumuşacık dokusu ve lezzetli sosuyla akılları durduran bir kek tarifi paylaşacağız. Son zamanlarda özellikle instagramda oldukça popüler olan bu tarif, çay saatlerinizi daha da keyifli hale getirecek. Tadanın tarif defterine eklediği lotus keki, özel günlerde de yapmaktan keyif alacaksınız. Lafı uzatmadan lotus kekin tarifine geçelim.
MALZEMELER
- 4 adet oda sıcaklığında yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1.5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı lotus bisküvi
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- Lotus krema
Kullanılan bardak ölçüsü: 250 ml
YAPILIŞI
- Kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın.
- Karıştırma kabına şekeri ve yumurtayı alıp 3-4 dakika mikserle yüksek devirde çırpın.
- Yoğurdu, sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin.
- Lotus biskiviyi robotta un haline getirin.
- Unu, kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin.
- Ardından un halindeki lotus bisküvi ilave edip kısa süreli çırpıp kek hamurunu kalıba dökün.
- 170 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra ılımasını bekleyin. Yaklaşık 25 dakika sonra ters çevirip lotuz kreması gezdirerek servis edin.
Afiyet Olsun!
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.