Lokum Kıvamında Sarma İçin Asma Yaprağı Buzlukta Nasıl Saklanır? Bu Yöntemle Sanki O gün Dalından Koparılmış Gibi Oluyor

Lokum Kıvamında Sarma İçin Asma Yaprağı Buzlukta Nasıl Saklanır? Bu Yöntemle Sanki O gün Dalından Koparılmış Gibi Oluyor
Türk Mutfağının sevilen lezzetlerindendir yaprak sarması. Zeytinyağlı yaprak sarmasını da, etli yaprak sarmasını yaz kış severek tüketiyoruz. Bu yazımızda derin dondurucuda asma yaprağı nasıl muhafaza edilir, buzluğa yaprak nasıl koyulur tek tek anlatacağız.

Derin dondurucu en pratik saklama yöntemlerinden biridir. Salamura y aprakların tuzunun arındırılması işlemine ihtiyaç duyulmadığından daha çok tercih edilir.

Yazın gelmesiyle bir taraftan kış hazırlıkları da başlıyor. Derin dondurucuda saklama ve konserve yöntemiyle yazın taze taze aldığımız sebze ve meyveler, kışında severek tüketebiliyoruz.

Dondurucuya koyduğum olmazsa olmaz yiyeceklerden biri de asma yaprağıdır. Salamura yöntemi daha pratik olsa da ben buzluktaki asma yapraklarını daha pratik buluyorum. Ben sarma içini hazırlarken sıcak suya koyup çözdürüyorum.

Öncelikle yaprak satın alırken;

Yırtık ve lekeli asma yapraklarını satın almayın. Damarları kalın olmayan ve açık renkli yapraklı olanları seçin. Kart dediğimiz sert yapraklı olanlar pişerken de sizi uğraştırır. Tüysüz, ince damarlı, açık renkli yaprak makbuldur aklınızda olsun.Tokat narince , Manisa sultani çekirdeksiz üzüm yaprağı,Trakya yapıncak yaprakları sarma için en uygun yapraklardır.

Asma yaprağı dondurucuda ne kadar süre dayanır?

8-12 ay boyunca tazeliğini koruyor bu yöntemle.

Peki asma yaprakları derin donduruca nasıl saklanır?

✔️ Yaprakları güzelce yıkayıp topraklarından arındırın. (Zaten haşlanacak ne gerek var demeyin yıkadığınız sudaki kirleri görünce hak vereceksiniz)

✔️ Yıkadığınız yaprakları parlak yüzü içte kalacak şekilde üst üste dizip 20'şerli desteler halinde gruplandırın.

✔️ Tencereye su koyup kaynatın. Kaynayan suya desteleri atıp 1-2 dakika haşlayıp süzgeçe çıkarın. Bu aşamada hemen soğumaları için ben soğuk su koyduğum kaba koyup şokluyorum ve 1-2 dakika soğuk suda bekletip süzgece alıyorum.

✔️ Soğuyan yaprakları kullanımınıza göre miktarını ayarlayıp buzdolabı poşetlerine koyun. Kilitli poşetler çok pratik oluyor. Havasını alıp buzluğa koyun.

Bir Diğer Yöntem de Asma Yaprağını Haşlamadan Derin Dondurucuya Kaldırmak!

✔️ Yaprakları güzelce yıkayıp topraklarından arındırın. (Zaten haşlanacak ne gerek var demeyin yıkadığınız sudaki kirleri görünce hak vereceksiniz)

✔️ Yıkadığınız yaprakları parlak yüzü içte kalacak şekilde üst üste dizip 20'şerli desteler halinde gruplandırın. Ara ara yaprakların arasına kaya tuzu serpin. Geniş bir kaba dizin. Kap dolunca yaprakların üstüne çıkacak ölçüde su ekleyin. Tepsi yada tabak ile kapatın. 5-6 saat yaprakların yumuşamasını ve tuzunu çekmesini sağlayın. Suyunu süzüp kullanacağınız miktar kadar poşetleyip buzluğa koyun. Ben kilitli poşet kullanıyorum çok pratik oluyor.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler