Fırında kavanozda et tandır nasıl yapılır? İşte güveç tadında tandır kebabı tarifi
Güveçte ya da tandırda yapılan yemeklerin lezzeti bir başkadır. İşte o lezzeti yakalamak istiyorsanız bu tarif tam size göre! Kavanozun hiç bir yerinde çizik, çatlak olmadığından ve soğuk fırına koyduğunuzdan eminseniz kavanozlar fırında kesinlikle çatlamıyor endişelenmeyin. İlk kez deneyenler 90 dakika acaba çatlayacak mı diye başını bekliyor:) şaşkınlıklarını gizleyemiyolar. Damak tadınıza göre ister sebzeli, ister sade hazırlayıp damakları şenlendirebilirsiniz. Hazırsanız başlayalım.
Kavanozda tandır kebabı için gerekli malzemeleri sıralayalım.
- 1.5 kg kuzu külbastı
- 1 adet domates
- 2 adet patates
- 3 adet soğan
- 3 adet sivri biber
- 5 diş sarımsak
Her bir kavanoz için;
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kekik
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı su
- 1 çay kaşığı dolusu salça
Not: Bu malzemeler 4 adet 1 litrelik kavanoz içindir. İsterseniz miktarları azaltabilirsiniz.
Kavanozda tandır kebabının yapımına geçelim:
Doğrama işlemlerini yapalım. Etleri iri kuşbaşı halinde doğrayın. Biberleri, sarımsağı , soğanı, patatetesleri iri iri doğrayın. Kabuğunu soyduğunuz domatesi de iri iri doğrayıp kenara alın.
Cam kavanoza doldurmaya başlayalım. Dilerseniz kavanozları sadece etle dilerseniz sebze ile karışık doldurun.
Her bir kavanozun üzerine tuzu, baharatları, yağı, salçayı ve suyu koyup kavanozun kapağını sıkıca kapatın. Kavanozları çalkalayıp tüm malzemelerin birbirine geçmesini sağlayın. Kavanozları fırın tepsisine alın. Soğuk fırına 200 derece alt üst ayarda 90 dakika pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika bekleyip kavanozların kapaklarını açabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Alev Türken / Derleme: Sağlıkhaberciniz
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.