Lokum Gibi Pişiyor Kemiğinden Kolayca Ayrılıyor Fırın Poşetinde Patatesli Tavuk Tarifi
Tavuk yemekleri çok pratik oluyor. Hele fırında yapıyorsanız 10 dakikada hazırlayıp yemeğim hazır diyebilirsiniz.
Uzun zamandır tavuğu fırın poşetinde pişiriyorum. Nar gibi kızarıyor. Tadı lokum gibi oluyor. Yanına sadece pilav yapıyorum Sebzeli olduğu için salataya bile gerek olmuyor.
Siz değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denemek isterse diye detaylı tarifi veriyorum. İşte o leziz tarif...
FIRIN POŞETİNDE LOKUM TAVUK TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 1 paket tavuk but
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 3 domates
- 3 adet köy biberi
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet patates
- 1 adet kapya biber
FIRIN POŞETİNDE LOKUM TAVUK NASIL HAZIRLANIR?
✔️ Derin bir kaba sıvı yağı, salçayı, tuzu, baharatları ve suyu koyup iyice karıştırın.
✔️ Patatesin kabuğunu soyup halha halka doğrayın.
✔️ Soğanları da iri halkalar halinde doğrayın.
✔️ Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp iri iri doğrayın. Ben ikiye üçe bölüyorum sadece.
✔️ Domateside halka halka doğrayın.
✔️ Tüm malzemeleri güzelce harmanlayın. Tavuklar üstte ve derileri yukarıda olacak şekilde fırın poşetine yerleştirin. Fırın poşetinin ağzını kapatın. Bir kaç delik açıp fırın tepsisine koyun.
✔️Önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 1 saat pişirin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı ve yorum yapmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.