Lokum Gibi Bir Lezzet! Tencerede Lokanta Usulü Kusursuz Orman Kebabı Tarifi

Lokum Gibi Bir Lezzet! Tencerede Lokanta Usulü Kusursuz Orman Kebabı Tarifi
Orman kebabı pek evde yapılan yemeklerden değildir. Esnaf lokantalarının demirbaşı olan bu lezzetli yemeği bu tariften sonra sürekli yapacak ve bu zamana kadar nasılda yapmamışım diye hayıflanacaksınız:) İşte ustasından püf noktalarıyla lokum gibi orman kebabı tarifi

Yolunuz esnaf lokantalarına düştü mü bilmiyorum ama yemekleri 10 numara oluyor. Eee şöförler her daim yollarda olunca müşterileri memnun edip harika ev yemekleri sunuyorlar. Bir çok lüx restoranın yemeklerinden çok daha lezzetli oluyor yemekleri.

Babam eski tır şöförü. Her şehir dışına çıktığımızda bizi mutlaka o bildiği esnaf lokantalarına götürür. Tabi benim menüm hep orman kebabı olur. Evde yenmediğinden midir nedir bilmiyorum acayip seviyorum. 

Gide gele ahbap olduğumuz ustadan artık tarifi almak farz oldu dedi annem. Artık annem de gayet güzel yapıyor. 

Siz de evinize bu lezzeti getirin diye bu eşsiz lezzetin tarifini paylaşayım dedim.

ORMAN KEBABI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • Yarım kilo dana eti
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet ortaboy patates
  • 2 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı bezelye
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber.

ORMAN KEBABI TARİFİNİN YAPILIŞI

✔️ Havuçları soyun ve ortadan ikiye bölü. İri parlarlar halinde kesin. Çok küçültmeyin.

✔️ Patatesleri de soyup iri küpler halinde doğrayın. Kararmaması için doğradığınız patatesleri  suyun içerisinde bekletin.

✔️ Tencereye sıvı yağı koyun ve ısıtın. Yüksek ateşte yağ iyice ısınınca eti koyup iyice mühürlenmesini sağlayın. Et suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Oluşan köpükleri ara ara almayı ihmal etmeyin.

✔️ Hiç su kalmayınca havuçları ekleyip 2 dakika soteleyin.

✔️ Ezilmiş sarımsağı ve yemeklik doğradığınız soğanları ilave edin 2 dakika daha soteleyin.

✔️ Unu ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurun.

✔️ 1 su bardağı soğuk suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın.

✔️ Göz göz kaynayınca 2 su bardağı kaynar su ilave edin.

✔️ Kaynadığında bezelyeleri ilave edin.

✔️  5 dakika sonra patatesleri ekleyin.

✔️  Baharatlarını ve tuzunu ekleyip lezzetlendirin.

✔️ Lokum gibi yemeğiniz hazır:) Afiyetle yiyebilirsiniz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler