Lokum Gibi Anne Köftesi Yapmanın Püf Noktası! Köfteyi Lezzetlendiren Gizli Tarif

Lokum Gibi Anne Köftesi Yapmanın Püf Noktası! Köfteyi Lezzetlendiren Gizli Tarif
Anne köftesi canınız çektiyse eğer sırrını veriyoruz. Sizin de yapacağız köfteler artık çok lezzetli olacak. İşte Lokum gibi yumuşacık köfte tarifi

Köfte tarifleri arasında bir klasik olarak bilinen anne köftesinin lezzetine doyum olmuyor. Yapılışı oldukça kolay olan köftemizin ayrıntılı tarifi şimdi bu tarifte!

Malzemeler:

  • 1 kilogram dana kıyma
  • 1 tane orta boy yumurta
  • 5 yemek kaşığı galeta unu ya da ekmek kırıntısı
  • 2 tane orta boy kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı kimyon
  • Birer tatlı kaşığı pul biber, tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Pişirmek için: Sıvı yağ

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle kuru soğanları rendenin ince tarafı ile rendeleyelim ve çıkan suyunu bir süzek yardımıyla sıkalım. Suyu sıkılan soğanı geniş bir kasenin içine alalım.
  2. Maydanozları sirkeli suyun içinde beklettikten sonra bol su ile durulayalım ve ince ince kıyalım. Kıyılan maydanozları da kasenin içine ilave edelim.
  3. Sırasıyla kıyma, yumurta, galeta unu, rendelenmiş sarımsak ve baharatları ekleyip yoğuralım. En az on dakika güzelce yoğurduktan sonra buzdolabına kaldıralım ve birkaç saat dinlendirelim.
  4. Dinlenen köfte malzemelerinden yumurta büyüklüğünde parçalar alarak ister yuvarlak ister ince uzun şekiller verelim. Bu şekilde de yarım saat beklettikten sonra artık pişirme aşamasına gelebiliriz.
  5. Büyük bir tavanın içine tabanını tamamen kaplayacak şekilde sıvı yağı dökelim ve kızmasını bekleyelim. Kızan sıvı yağın içine köfteleri koyalım ve kısık ateşte arkalı önlü pişirelim. Pişen köfteleri havlu kağıt serili bir tabağın içine alalım ki fazla kağıdını emsin.
  6. Anne köftesini servis yaparken yanına patates kızartması ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Püf Noktaları:

  • Köfte yaparken kıvamı çok önemlidir. Çok cıvık ya da çok katı olan köftelerin maalesef lezzeti yerine olmayacaktır. Kıvamını belirleyen en önemli malzeme ise soğandır. Soğanı rendeledikten sonra suyunu süzerseniz köftenizin kıvamı yerinde olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler