Lokanta usulü sebzeli bulgur pilavı tarifi

Lokanta usulü sebzeli bulgur pilavı tarifi
Hem besleyici hem doyurucu olan bulgur, Türk Mutfağının demirbaşıdır. Dolmadan pilava, çorbadan salataya pek çok tarifle sofralarımıza eşlik eder. En çok da bulgur pilavı sevilir. Bugün sizlere tane tane lapa olmayan lokanta usulü sebzeli bulgur pilavı tarifi hazırladık. İşte çocukların da bayıldığı o lezzetin tam ölçülü tarifi...

İster ana yemeklerin yanına ister tek başına yapıp severek tüketeceğiniz bir pilav çeşididir bulgur pilavı. Şehriyelisi şehriyesizi, salçalısı salçasızı, sebzelisi sebzesizi her damak tadına uyacak mutlaka bir çeşidi bulunur. Ben en çok sebzeli halini seviyorum. Kışın domates sosu ve biberlerle yazın patlıcan ve kabakla yaptığım sebzeli bulgur pilavı tek kelimeyle efsane oluyor. Bazen de minik patates doğranmış patates ve haşlanmış nohutta ekliyorum. Neyse kışın en çok yaptığım ve et yemeklerinin yanına çok yakıştırdığım halini sizinle paylaşayım..

LOKANTA USULÜ SEBZELİ BULGUR PİLAVI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
➞ 3 yemek kaşığı sıvı yağ
➞ 2 yemek kaşığı tereyağı
➞ 1 adet orta boy kuru soğan
➞ 2 adet yeşil biber
➞ 1 orta boy kırmızı biber
➞ 2 adet rendelenmiş domates (Kışlık domates sosu da olur)
➞ 1 tatlı kaşığı domates salçası
➞ 1 tatlı kaşığı biber salçası
➞ Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
➞ 2 su bardağı pilavlık bulgur
➞ 3 su bardağı kaynar su
➞ 1 su bardağı et suyu (Yoksa normal kaynar su kullanın)

LOKANTA USULÜ SEBZELİ BULGUR PİLAVI NASIL YAPILIR?
✔️ Pilav tenceresini ocağa alın. Sıvı yağı ve yemeklik doğranmış kuru soğanı ve biberleri alıp güzelce kavurun.
✔️ Ardından tereyağını ekleyin.
✔️ Rendelenmiş domatesi ilave edin.
✔️ Salçayı da ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
✔️ Bu aşamada tuzunu ve baharatlarını eklerseniz yemeğiniz daha lezzetli olur.
✔️ Pilavlık bulguru ilave edip 1 dakika kavurun.
✔️ Et suyunu ve kaynar suyu ekleyin. Et suyu yoksa toplamda 4 su bardağı kaynar su eklemeniz gerekir.
✔️ Fokur fokur kaynarken ocağın altını kısın. Tamamen suyu çekene kadar pişirin.
✔️ Suyu tamamen çektikten sonra ocağın altını kapatıp pilavı 15 dakika demlenmeye bırakın.
✔️ Servisten önce nazikçe karıştırın.
✔️ Dilerseniz üzerine ince kıyılmış maydanoz dökebilirsiniz.

Yanında da 4'e bölünmüş soğan, köpüklü bir ayran olmazsa olmaz...

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler