Düdüklü Kullanmadan Tencerede Lokanta Usulü Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır
Et pişirmek bir sanattır. Ustalık gerektirir. Ben 3 kilo dana eti alıp kavurma hazırlıyorum. Buzluğa kaldırıyorum birazını. İstediğim zaman kullanıyorum. Kavurmalı tost, kavurmalı yumurta vs herşeye pratik oluyor.
Her zaman yaptığım tarifi sizinle paylaşmak istiyorum. Lokum gibi et yapmanın püf noktalarını bilmek isterseniz buyrun tarifimize...
DÖKÜM TENCEREDE LOKUM GİBİ KAVURMA TARİFİ İÇİN NELER GEREKLİ?
- 1 kilo dana kol eti
- 150 gr kavram yağı ya da kuyruk yağı
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
DÖKÜM TENCEREDE LOKUM GİBİ KAVURMA TARİFİ NASIL YAPILIR?
✔️ Kavram yağını minik minik doğrayın.
✔️ Dana etini kuşbaşı şeklinde doğrayın. Çok da küçük olmasın çok büyük de olmasın. Sinirlerinin ayrılmış olduğundan emin olun.
✔️ Döküm tencerenizi ocağa alın. Tencere ısınınca yağı ekleyin. Yağ iyice eriyip kahverengi hal alması gerekiyor. Süzgeç yardımıyla posasını alıp etleri ilave edin. Bir miktar karıştırarak iyice mühürleyin ve sonrasında tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 30 dakika kadar orta ateşte pişirin. Etler suyunu salıp kendi suyunda pişecekler. Bu pişirme esnasında hiç karıştırmayın.
✔️ 30 dakika sonra tuzunu ilave edip bir iki karıştırıp yine tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 1 saat pişirin.
✔️ Yaklaşık 1 saat sonra suyu tamamen biten etlerinizin üzerine 1 çay bardağı kadar su ilave edin.
✔️ Tencerenin kapağı kapalı bir şekilde 30 dakika daha pişirin.
✔️ Su iyice çekecek etler pamuk gibi pişecekler. Yanına pilavla enfes bir akşam yemeği hazır demektir.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.