Limonataya Minnak Bir Dokunuş! Sıcaklarda İçinizi Ferahlatacak Karpuzlu Limonata Tarifi Püf Noktalarıyla
Sıcak havalarda oyle asitli içeceklere gerek yok. Sağlığımız için ev yapımı içecekler her daim bizimle olmalı değil mi? Bizim evde yaz geldi mi ev yapımı icetea, limonata türevleri dolaptan eksik olmaz. Biz ne içersek çocuklar da onu içiyor unutmayın!
Karpuz bayılanlar buraya...Yavaş yavaş karpuzun sofralarımıza konuk olduğu şu günlerde harika bir içecek tarifi paylaşacağız. Bizimkilerin favorisi bu...
Yazın sevilen meyvesini bambaşka bir hale getirmek için buyrun tarifimize..
KARPUZLU LİMONATA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 3 büyük dilim
- 1 adet limon
- 6 yemek kaşığı şeker
- Buz
KARPUZLU LİMONATA TARİFİNİN YAPILIŞI
✔️ Öncelikle karpuzu ezin. Karpuzu ezmek için iki yöntem var. Çekirdeklerini ayıklayıp blenderdan geçirebilirsiniz ya da patates ezeceği bile ezebilirsiniz. Hangisi kolayınıza giderse o şekilde yapın.
✔️ Ezdiğiniz karpuzu süzgeçten geçirin.
✔️ Limonu sıkıp karpuz suyuna ekleyin.
✔️ Şekerini ekleyin. Yoğunluğuna göre suyunu ayarlayın. En son buz ekleyip her bir bardağa bir kaç yaprak nane yaprağı koyup servis edebilirsiniz.
Dilerseniz buzdolabında 1-2 saat dinlendirebilirsiniz. Suyu soğuk kullandıysanız beklemeden de gayet güzel oluyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.