Hazır yufkadan sosyete mantısı nasıl yapılır? Sosyete mantısının içi nasıl hazırlanır?

Hazır yufkadan sosyete mantısı nasıl yapılır? Sosyete mantısının içi nasıl hazırlanır?
Sosyete mantısı, kıymalı gül böreği, yalancı mantı olarak da bilinen Türk Mutfağının en pratik hamur işlerindendir. Kıymalı iç harcı, üzerindeki sarımsaklı yoğurdu ve tereyağlı sosu ile görüntüsü bile iştah açmaya yeter. Peki sosyete mantısı nasıl yapılır, sosyete mantısının içi nasıl hazırlanır, sosyete mantısı buzlukta saklanır mı? İşte lezzeti ile baş döndüren sosyete mantısı tarifi..

Mantı severler buraya! Çok kolay olduğu için sık sık yapılan bir mantı türü olan sosyete mantısı; günlerin, 5 saatlerinin, akşam yemeklerinin gözde tarifleri arasında popülerliğini koruyan lezzetlerdendir. Fırınlanmış gül böreğinin yoğurt ve tereyağıyla buluşmasıyla ortaya muhteşem bir mantı çıkar. Doyurucu ve besleyici bu mantının yanında bol yeşillikli bir mevsim salatası yaparak akşam yemeği olarak da tüketebilirsiniz. Tarifimize geçmeden önce "Sosyete mantısı buzlukta saklanır mı?" diyenlere hemen bir açıklama getirelim. İster pişirdikten sonra ister pişirmeden önce derin donduruya kaldırıp zor zamanlarınızda çıkarıp afiyetle tüketebilirsiniz. Umarım siz de deneyip memnun kalırsınız.

Sosyete mantısı için gerekli malzemeler nelerdir?
➞ 5 adet hazır yufka

İçi için;
➞ 250 gr orta yağlı kıyma
➞ 1 adet büyük kuru soğan
➞ 5 yemek kaşığı sıvıyağ
➞ 2 adet kırmızı biber
➞ 2 adet yeşil sivri biber
➞ 1 çay kaşığı karabiber
➞ 1 tatlı kaşığı pulbiber
➞ 1 çay kaşığı ucu ile kimyon
➞ 1 tatlı kaşığı tuz
➞ 1 adet domates rendesi ya da domates sosu
➞ 1 çay bardağı su

Üzeri için;
➞ Sarımsaklı yoğurt (Süzme yoğurt çok güzel oluyor)

Üzerine sürmek için;
➞ 2 yemek kaşığı sıvı yağ
➞ 2 yemek kaşığı su

Sosu için;
➞ 2 yemek kaşığı tereyağı
➞ 1 çay kaşığı pul biber

Sosyete mantısı nasıl yapılır?
✔️ Öncelikle içini hazırlayalım. Tavayı ocağa alın. Soğanı ve sıvı yağı ekleyip soğanlar yumuşayana kadar soteleyin. Yemeklik doğradığınız biberleri ekleyip sotelemeye devam edin. Kıymayı ilave edip sürekli karıştırarak kıyma topaklanmadan kavurun. Ardından domatesi rendesini ekleyin. Tuzunu, baharatlarını ve suyu ekleyip suyu çekince ocağın altını kapatın.
✔️ Yufkayı tezgaha alın. 8'e bölüp çk büyük olmayan üçgenler elde edin. Bu boy tam ideal oluyor.
✔️ Üçgen yufkaların geniş kısmına iç harcından koyup gül şeklinde sarın.
✔️ Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin. Mantıların üzerine fırçayla yağlı su karışımından sürün.
✔️ Önceden ısıtılmış 175°C fırında üzeri nar gibi kızarana kadar pişirin.
✔️ Fırından çıktıktan sonra bekletmeden servis tabağına alıp sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos ile servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler