Lezzetli Et Pişirmenin Sırrını Bulduk! O Meşhur Steakhouseların Mutfağında Bundan Var...

Lezzetli Et Pişirmenin Sırrını Bulduk! O Meşhur Steakhouseların Mutfağında Bundan Var...

Dışartaki etler pamuk gibi ve lezzetli sizinki niye aynı değil hiç düşündünüz mü? Saç kavurmadan, kuru fasülyeye her yemeğe lezzet veren bir sır var. Usta aşçılar çok iyi bilir ve mutfaklarında olmaz olmazdır. İşte bir kere yapıp aylarca kullanacağınız kuyruk yağı yapımı..

Kasaptan kavram yağ, böbrek yağ, kuyruk yağı olmak üzere yağları karıştırıp çekmesini isteyin.  Bildiğiniz kıyma gibi çekilecek yani. (Ben 1 kilo kadar istiyorum)

Ayrıca biraz da gömlek yağı isteyin. Bunu tencerenin tabanına koyacağız.

Hazırsanız başlayalım.

Derin bir tencerenin tabanına gömlek yağını yerleştirin. Çekilmiş yağın yarısını üzerine bastırın.

1 adet yeşil elmayı dilimleyip çekirdeklerini çıkararak kıymanın üzerine koyun.

Elmanınüzerine kalan çekilmiş yağı bastırın.

Artık ocağa tencereyi alabilirsiniz. Orta ateşte pişmeye bırakın. Yağ kaynayıp sıvılaşacak. Ortalama 2-3 saat bu işlem sürüyor arada bi karıştırıp sabırlı olun.

İyice eriyince süzüp yağı bir tepsiye koyun. Üzerini bir tepsiyle kapatıp 1 gün yağın donmasını sağlayın. Ben akşamüstü yapmıştım. Ertesi gün sabaha kadar süt gibi bembeyaz yağ donmuştu.

Artık kalıp kalıp kesip poşetleyebilir derindondurucuda bir yıla yakın saklayabilirsiniz. 

Kuru fasülye mi ne yapıyorsanız atın içine minik bi tane görün bakın lezzeti kaç katlıyor. 

Bu arada ben köfte bile kızartırken 1 tatlı kaşıı bu yağdan kullanıyorum. Steakhouse işleten arkadaşımın meslek sırrı bu tarif. Mutfaklarında her daim duruyor bu yağ.

Tarif bizden yapması sizden!

 

En Yeniler