Evde bol çikolatalı kolay pasta nasıl yapılır, tarifi nasıldır?

Evde bol çikolatalı kolay pasta nasıl yapılır, tarifi nasıldır?
Pastalar, çay saatlerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Bugün sizlere yaş pastayı aratmayacak lezzette ama oldukça pratik bir çikolatalı pasta tarifi hazırladık.

Yiyenlerin bir dilim daha istediği pratik bir pasta tarifimiz var bugün. Mutfakla arası olmayan bile rahatlıkla yapabilir. Hafif ıslak dokulu bir kek, ipeksi bir krema ile yapılan kusursuz bir pasta hayal edin. Fazla derine dalmadan mutfağa koşun:)

Çikolatalı kolay pasta tarifi için hangi malzemeler gerekli?

Keki için;
➞ 3 adet oda sıcaklığında yumurta
➞ 1 çay bardağı toz şeker
➞ 4 yemek kaşığı sıvı yağ
➞ 1 paket vanilya
➞ 1 paket kabartma tozu
➞ 1 çay bardağı süt
➞ 2 yemek kaşığı kakao
➞ 1.5 su bardağı un

Kreması için;
1 paket krem ​​şanti
200 ml krema
2 yemek kaşığı çikolata sosu

Keki ıslatmak için;
1 çay bardağı süt

Süslemek için;
➞ Çikolata rendesi, çilek

Çikolatalı kolay pasta nasıl yapılır?
✔️ Keki hazırlayalım.
Karıştırma kabına şekeri ve yumurtayı koyup 5 dakika mikserle güzelce çırpın. Sıvı yağı, sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Eleyerek unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu ilave ederek mikserin en düşük ayarında 1-2 dakika çırpıp bırakın.
✔️ Kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Hazırladığınız kek hamurunu dökü. Bir kaç kez zemine vurun. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 35 dakika kadar kontrollü pişirin.
✔️ Kremasını hazırlayalım. Karıştırma kabına kremayı alıp mikserle 4 dakika kadar çırpın.Üzerine toz krem şantiyi ekleyip 2 dakika kadar daha çırpın. Üzerine 2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata ekleyip 3 dakika çırpın. 2 yemek kaşığı kadar süt ekleyin. Kıvamı sürülebilir bir kıvam olması lazım.
✔️ Kremayı buzdolabına kaldırın iyice soğusun.
✔️ Soğuyan keki kalıptan çıkarın ve bir servis tabağına alın. Süt döküp keki ıslatın.Bu aşamada çember varsa işinizi kolaylaştıracaktır. Soğuyan kremayı güzelce yayın. Üzerini spatula ile düzeltin. Çilek, çikolata rendesi ile süsleyin.
✔️ Pastayı buzdolabında en az 4-5 saat dinlendirin.
✔️ Daha sonra dilimleyip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Tarifin kaynağı: Fatma'nın Mutfağından / Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler