Kesilmeyen Kusursuz Toyga Çorbası Tarifi

Kesilmeyen Kusursuz Toyga Çorbası Tarifi
Çorba, Türk Mutfağının demirbaşlarındandır. Bugün sizlere süzme yoğurt ve yarma (aşürelik buğday) ile yapılan harika bir yöresel çorba tarifi vereceğiz. Lezzetli, besleyici ve oldukça kolay olan Toyga çorbasını mutlaka deneyin.

Benim buzluğumda her daim haşlanmış yarma, nohut bulunur. Çorbalara, pilavlara, salatalara çok pratik oluyor. Haşlanmış yarma ve nohut olunca her zaman yaptığım çorbalardan biri de Toyga Çorbasıdır.

Toyga Çorbası, Tokat Mutfağına ait geleneksel çorbalardan biri. Sıcacık mis gibi oluyor, üstelik çok da besleyici. Siz değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denesin diye tarifini hemen paylaşıyorum.

TOYGA ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 5-6 su bardağı su
  • 1 su bardağı haşlanmış yarma
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz

Üzeri için

  • Tereyağ ve nane

TOYGA ÇORBASI NASIL YAPILIR?

✔️ Yarmayı ve nohutu en az 5 saat önceden ıslatıp düdüklüde haşlayın. Ben düdüklünün havası çıkınca 30 dakika sonra kapatıyorum lokum gibi oluyor.

✔️ Tencereye yoğurdu, yumurtayı, unu alıp pürüzsüz olana kadar çırpın. Üzerine ılıyan haşlanmış yarmayı, nohutu ve suyu ilave edip karıştırın.

✔️ Ocağın altını açıp karıştıra karıştıra pişirin. Fokur fokur kaynayana kadar hiç bırakmayın.

✔️ Kaynayınca tuzunu ayarlayın. 15 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.

✔️ Ayrı bir tavada tereyağını kuru naneyi kızdırın. Çorbaya ilave edin..

Sıcak sıcak servis edin.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler