Kesilmeyen Kusursuz Toyga Çorbası Tarifi
Benim buzluğumda her daim haşlanmış yarma, nohut bulunur. Çorbalara, pilavlara, salatalara çok pratik oluyor. Haşlanmış yarma ve nohut olunca her zaman yaptığım çorbalardan biri de Toyga Çorbasıdır.
Toyga Çorbası, Tokat Mutfağına ait geleneksel çorbalardan biri. Sıcacık mis gibi oluyor, üstelik çok da besleyici. Siz değerli Sağlıkhaberciniz okurları da denesin diye tarifini hemen paylaşıyorum.
TOYGA ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 1 su bardağı süzme yoğurt
- 2 çorba kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 5-6 su bardağı su
- 1 su bardağı haşlanmış yarma
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Tuz
Üzeri için
- Tereyağ ve nane
TOYGA ÇORBASI NASIL YAPILIR?
✔️ Yarmayı ve nohutu en az 5 saat önceden ıslatıp düdüklüde haşlayın. Ben düdüklünün havası çıkınca 30 dakika sonra kapatıyorum lokum gibi oluyor.
✔️ Tencereye yoğurdu, yumurtayı, unu alıp pürüzsüz olana kadar çırpın. Üzerine ılıyan haşlanmış yarmayı, nohutu ve suyu ilave edip karıştırın.
✔️ Ocağın altını açıp karıştıra karıştıra pişirin. Fokur fokur kaynayana kadar hiç bırakmayın.
✔️ Kaynayınca tuzunu ayarlayın. 15 dakika kaynatıp ocağın altını kapatın.
✔️ Ayrı bir tavada tereyağını kuru naneyi kızdırın. Çorbaya ilave edin..
Sıcak sıcak servis edin.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.