Kıbrısın Meşhur Mücendra Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır? İşte Tane Tane Mücendra Pilavının Yapılışı
Gemici pilavı, fakir yemeği diye de anılan bu pilav yeşil mercimekle yapılıyor. Üzerinde karamelize soğanla susam kavurup dökülüyor. Üstelik soğuk meze olarak bile tüketilebiliyor.
Kıbrıs Mutfağının en ilginç yemeklerinden olan bu lezzeti mutlaka deneyin.
MÜCENDRA PİLAVI İÇİN NELER GEREKLİ?
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1,5 su bardağı pirinç
- 3 adet kuru soğan
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı su
- Karabiber
- Tuz
- 5 yemek kaşığı susam
MÜCENDRA PİLAVI NASIL YAPILIR?
✔️ Mercimekleri yıkayıp bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su koyup orta ateşte haşlayın. 20 dakika yeterli oluyor.
✔️ Süzgeç yardımıyla mercimekleri süzüp soğumaya bırakın.
✔️ Tencereye piyazlık doğradığınız soğanları ve zeytinyağını alıp 3-4 dakika soteleyin. Karamelize olmuş soğanların yarısını bir kenara ayırın.
✔️ Soğanların üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci ekleyip 3 dakika kavurun.(Tıpkı pilav yapar gibi)
✔️ Haşladığınız yeşil mercimeği, tuzu, karabiberi de ekleyin.
✔️ Kaynar suyu da ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
✔️ Pilav suyunu çekince ocağın altını kapatın. 15 dakika dinlendirin.
✔️ Yarısını ayırmış olduğunuz karamelize soğanı 5 yemek kaşığı susamla çevirin. Servis tabağını aldığınız pilavın üzerine dökün.
İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.