Evde tandır tadında kuzu incik tarifi. Üstelik ön pişirme yok

Evde tandır tadında kuzu incik tarifi. Üstelik ön pişirme yok
Bugün sizlere fırında pişirilen lezzetinden gram eksilmeyen bir incik tarifi paylaşacağım. Tarifin sahibi ise Nermin Yazılıtaş. İşte karşınızda fırında incik kebabı tarifi.

Malzemeler:

  • 2 adet kuzu incik
  • 3-4 adet arpacık soğan
  • defne yaprağı
  • kaya tuzu
  • karabiber

Tarifi iki kişilik olarak verdim istediğiniz kadar porsiyon yapabilirsiniz.

Yapılışı:

  • Öncelikle kuzu inciklerimizi yıkayalım.
  • Daha sonra kuzu incikleri ister ikişer isterseniz teker teker yağlı kağıt üzerine alarak tuz ve karabiber ekleyelim. İçine 2-3 adet arpacık soğan ve bir defne yaprağı koyalım.
  • Önce yağlı kağıt ile daha sonra alüminyum folyo ile hiç hava almayacak şekilde saralım ve fırın tepsisine koyalım.
  • 200 derece fırınımızın alt tabana yakın bölümüne koyalım ve 3 saat pişirelim. 3 saat sonunda incikleri folyodan çıkarıp tepsiye alıp üzeri kızarması için tekrar 5-6 dakika fırına atalım. Fırından çıkarıp sıcak servis edelim.

Püf noktaları:

Eti direk alüminyum folyo ile temas etmeyecek şekilde önce yağlı kağıda saralım. Alüminyum folyo ile sararken hiç hava almayacak şekilde saralım ki hem buharı ile pişsin hem de suyu dışarı akmasın. Bu sayede etler lokum gibi pişecektir. Afiyet olsun 😋

Kuzu incik yanına ne gider?

  • Kuzu incik yanına güzel bir havuçlu pilav ya da kestaneli bulgur pilavı yapabilirsiniz.
  • Yemeğinizin yanına güzel bir çoban salata ekleyebilirsiniz. Cevizli salataları sevenler için Gavurdağı salata da güzel bir seçim olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler