Beklemeye Sabrınız Yetmeyebilir! Kütür Kütür Erimeyen Taş Gibi Karışık Kış Turşusu Tarifi

Beklemeye Sabrınız Yetmeyebilir! Kütür Kütür Erimeyen Taş Gibi Karışık Kış Turşusu Tarifi
Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan turşu, sofraların adeta ayrılmaz parçasıdır. Lahana, havuç, acur, kornişon, biber pazarlarda yerini almışken bugün sizlere karışık bir kış turşusu tarifi vereceğiz. Peki erimeyen kütür kütür karışık turşu nasıl yapılır? İşte tam ölçülü tarifi

Turşular, sofraların vazgeçilmezlerinden olup bağışıklığı güçlendiren, bağırsak dostu lezzetlerden biridir.Turşunun erimeyeni, gevrek gevrek çıtır çıtır olanı makbuldür. Yumuşamış, erimiş ve sümüksü bir turşuyu kimse sevmez.Turşudaki sirke-tuz oranı, sebzelerin seçimi, iyi yıkanmış olması, kullanılan tuz, su, sebzelerin yerleştirilme şekli gibi pek çok etken turşunun lezzetini etkiler.

Karışık Kış Turşusu için gerekli malzemeleri sıralayalım:

5 litrelik kavanoz için;

  • 1 adet orta boy beyaz lahana
  • 1 kg acur
  • 2 kg kornişon
  • Yarım kg kıl biber
  • 2 kg havuç
  • Yarım kg sarımsak
  • 2 yemek kaşığı nohut (Mayalama yapması için)
  • En önemlisi sevgi:)

Turşunun suyu için;

  • 5 yemek kaşığı turşu tuzu
  • 5 çay bardağı bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yaklaşık 2 litre içme suyu

Karışık kış turşusu nasıl yapılır?
✔️
Hazırlıkları yapalım. Nohutu yıkayıp süzün. Sarımsakların kabuklarını soyun. Sebzeleri sirkeli suda bekletin. Yıkadığınız lahanayı, havucu, acuru parçalara ayırın. Biberlerin uç kısımlarını alıp birer ikişey kesik atın.
✔️ Başlayalım. 5 litrelik cam kavanozın tabanına nohutu atın. 2 yemek kaşığı kadar sarımsağı ekleyin. Sebzeleri istediğiniz sıraya göre sıkı sıkı yerleştirip aralarına sarımsaklar ekleyerek boşluk kalmayacak şekilde doldurun. En üstüne kalan sarımsağı yerleştirin.
karisik-tursu-1.jpg
✔️ Tuzu, sirkeyi ve şekeri bir kapta karıştırıp sebzelerin üzerine dökün. Kalan kısmı içme suyu ile doldurun. Kapağını sıkıca kapatıp ters bir şekilde 15 dakika bekletin. Daha sonra güneş görmeyen serin bir yere kaldırın.
✔️ 15-20 gün sonra turşunuz yemeye hazır.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın

Tarifin kaynağı: Hamiyetin tarifkutusu/ Derleme: Sağlıkhaberciniz

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
En Yeniler