Kuru fasulyeli arapsaçı yemeği tarifi
Giritliler tarafından sıkça yapılan bu yemek sağlıklı olmasının yanında oldukça besleyici özelliklerede sahiptir. Genelde salçasız yapılan bu yemek bazı bölgelerde salçalı olarakta yapılmakta.
Malzemeler
- 1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 2 demet arapsaçı (taze rezene ile aynı bitki)
- 1 adet ortaboy soğan
- 3 adet taze soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Terbiyesi için;
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı un
- 1/ 2 fincan su
Yapılışı
- Arap saçlarını ayıklayıp, yıkayıp doğrayalım.
- Tencereye küp küp doğranmış kuru soğanı ,taze soğanları ve arapsaçlarını alalım.
- Üzerine sıcak su koyup, Arapsaçları yumuşayana kadar pişirelim.
- Daha sonra haşlanmış fasulyeyi ilave edelim
- Kaynayınca üzerine zeytinyağını dökelim, tuzunu ilave edelim pişmeye bırakalım.
- İndirmeye yakın terbiyesi için un, limon suyu ve suyu iyice çırpıp yemeğe yavaş yavaş ilave edelim.
- Bir taşım kaynatıp ocağı kapatalım.
Afiyet olsun...
En Yeniler
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.