Kuru fasulyeli arapsaçı yemeği tarifi

Kuru fasulyeli arapsaçı yemeği tarifi
Giritliler tarafından sıkça yapılan bu yemek sağlıklı olmasının yanında oldukça besleyici özelliklerede sahiptir. Genelde salçasız yapılan bu yemek bazı bölgelerde salçalı olarakta yapılmakta.

Malzemeler
- 1,5 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
- 2 demet arapsaçı (taze rezene ile aynı bitki)
- 1 adet ortaboy soğan
- 3 adet taze soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Terbiyesi için;
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 1 tatlı kaşığı un
- 1/ 2 fincan su

Yapılışı

  • Arap saçlarını ayıklayıp, yıkayıp doğrayalım.
  • Tencereye küp küp doğranmış kuru soğanı ,taze soğanları ve arapsaçlarını alalım.
  • Üzerine sıcak su koyup, Arapsaçları yumuşayana kadar pişirelim.
  • Daha sonra haşlanmış fasulyeyi ilave edelim
  • Kaynayınca üzerine zeytinyağını dökelim, tuzunu ilave edelim pişmeye bırakalım.
  • İndirmeye yakın terbiyesi için un, limon suyu ve suyu iyice çırpıp yemeğe yavaş yavaş ilave edelim.
  • Bir taşım kaynatıp ocağı kapatalım.

Afiyet olsun...

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler