Kurban Bayramına Yakışan Son Yılların En Popüler Tatlısı! Çok Hafif Oluyor Hazır Baklava Yufkasından Soğuk Baklava Tarifi

Kurban Bayramına Yakışan Son Yılların En Popüler Tatlısı! Çok Hafif Oluyor Hazır Baklava Yufkasından Soğuk Baklava Tarifi
Bayramlar baklavasız olmaz. Yaz günlerinin en hafif ve lezzetli şerbetli baklavasının tarifini sizler için paylaşacağız. Tadına doyamayacağınız bir lezzet geliyor...İşte tam ölçülü kıvamı yerinde hazır baklava yufkasından soğuk baklava tarifi...

Bu bayram farklı olsun diye soğuk baklava yapmak istedim. Sık sık yaptığım bu tarifi sizinle de paylaşmak istedim. Baklava yufkasından yapıldığı için yarım saatinizi almıyor bile. Yufka açmayı bilmeyenler için baklava yufkasından yapılabilecek en kolay ve lezzetli tarif kesinlikle. Çok fazla misafirime ikram etmişliğim var, yiyen herkes çok beğendi. Mis gibi tereyağı kokusu, kremalı sütlü şerbeti, üzerindeki kakao ve çikolata ile ortaya yemelere doyamayacağınız bir tatlı çıkıyor.

Siz Değerli Sağlıkhaberciniz okurları da bu bayram denesin diye tam tarifi paylaşıyorum.

SOĞUK BAKLAVA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 paket baklava yufkası

Aralarına sürmek için;

  • 200 gr tuzsuz tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Arasına sürmek için;

  • 1 su bardağı iri parçalı fıstık içi
  • 1 su bardağı toz fıstık içi

Üzeri için;

  • 80 gr bitter çikolata rendesi
  • 80 gr sütlü çikolata rendesi
  • Kakao

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı suyu
  • 1 paket sıvı kreme (200 ml)

Tepsi ölçüsü: 25*35 cm

TAM KIVAMINDA SOĞUK BAKLAVA NASIL YAPILIR?

✔️ Şerbetini hazırlayalım, soğusun. Tencereye şekeri, sütü ve suyu koyup kaynamaya bırakın. Şeker eriyip kaynamaya başladığı anda ocağın altını kapatın. Diğer şerbetler gibi uzun kaynama süresi yok. İçine hemen 1 kutu krema koyup karıştırın ve soğumaya bırakın.

✔️ Baklava yufkasını tepsinin üzerine koyup bu ölçüye göre kesin. Kenar parçaları ara katlarda kullanacağız.

✔️ Tereyağını hazırlayalım. 200 gr tereyağı eritip köpüğümü alıp süzgeçten süzün. Sıvı yağı da ekleyip karıştırın. Bu yağı hem ara katlarda hem de tabanını yağlamak için kullanacağız.

✔️ Yufkaları döşemeye başlayalım. Tepsinin tabanını yağlayın. Tek tek baklava yufkasını alıp tepsiye dizin . Fırça yardımıyla güzelce yağ sürün. 22 katı bu şekilde döşeyin. Ara kata geldik. Şimdi bolca antep fıstığı serpin. Dilerseniz ceviz içi de kullanabiliriniz. Aynı şekilde 22 kat tekrar aynı işlemi tekrarlayın. Kalan yağı en üst yufkanın üzerine sürüp dilimleyin.

✔️ Baklavayı pişirelim. Önceden ısıttığınız 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Daha sonra ısıyı 160 dereceye düşürüp yavaş yavaş pişmesini sağlayn. Her tarafı nar gibi kızarınca fırından alın.

✔️ Şerbetten 1 su bardağı ayırın. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra buz gibi soğuk şerbeti (ılık olmamalı) direk dökün. Baklava iyice soğuyunca kalan şerbeti tekrar üzerine gezdirin.

✔️ Baklavayı 5 saat dinlendirin.

✔️ Baklavanın üzerine süzgeç yardımıyla kakao serpin bolca. En son çikolata rendesi ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
En Yeniler