Suat Ustadan Kurban Bayramına Özel Dondurucuya Atıp 6 ay Saklayabileceğiniz Kahvaltılık Kavurma Tarifi
Et Ustası Bir yemek İste Suat Durmuş'tan kahvaltılık harika bir kavurma tarifi vereceğiz. Canınız ne zaman kavurma isterse buzluktan çıkarıp dilimleyebileceksiniz.
Öncelikle tavayı ısıtmamız gerekiyor. Tavayı ocağa koyup yüksek ateşte ısıtın. Tava yeterince ısınınca etleri ilave edin.Coss sesini duymanız lazım. Yüksek ateşte karıştırarak kavurun. Hepsinin rengi kahverengiye dönmesi lazım.
Ocağı orta ateşe alıp kabuğu soyulmuş 3 tüm kuru soğanı ekleyip 3 saat pişireceğiz. Her bir saatte bir alt üst edeceğiz.Aralarda karıştırmaya gerek yok.
En soon kaya tuzunu ilave edip çok ezmeden hafif karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Etler soğuyunca hafif donmaya başlayacaktır. Büyük streçiniz varsa onda yoksa 1.5 litrelik su şişelerinin kapak kısımını kesip içini doldurarak etleri yerleştirip rulo olarak sarın. İyice sıkıştırıp buzluğa koyun ve dondurun. Canınız ne zaman isterse kavurma isterse dilimleyip afiyetle yiyin.
Kavurmalı tost, kavurmalı yumurta, kavurmalı pide aklınıza ne gelirse yapabilirsiniz.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
❤️ Tarifimizi arkadaşlarınız ile paylaşmayı unutmayın.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.